• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Toplam Kalite Ödülleri sahiplerini buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi (TKY) kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde 2013 - 2014 Toplam Kalite Yönetimi Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü kurumlara ve ekiplere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

 

Öğretmen Evi Toplantı Salonunda Adana İl Milli Eğitim Müdürü  Muharrem Gelen ‘in ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, İlçe Milli Eğitim Müdürleri,  Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

Törende açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hediye Titiz yaptı. Titiz yaptığı konuşmada  “ 2013-2014 Eğitim-öğretim yılında zorunlu hale gelen Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi ödül sürecine ilimiz okulları tarafından ilçeler vasıtasıyla il değerlendirmeleri için 20 adet kurum/okul raporu, 51 adet ekip raporu olmak üzere 71 adet dosya gönderilmiştir.” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü değerlendirme komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ekip ve kurumlar kategorisinde ilk üç dereceye giren okulların ve ekiplerin belirlendiğini kaydeden Titiz, “Kategorilerinde birinci gelen okulların dosyaları 18 Nisan 2014 tarihinde bakanlığımıza gönderilmiştir. Bu vesile ile Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi sürecine katılarak farklılığını ortaya koyan ve bu alanda önderlik yapan okullarımızı can-ı gönülden kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Törende bir diğer konuşmayı da İl Milli Eğitim Müdürü Muharrem Gelen yaptı.

 

Gelen “Toplam Kalite Yönetimi (TKY) kendilerinden hizmet bekleyen kişilerin beklentilerinin alınarak hedeflerin belirleneceği kalite bir yönetim anlayışıdır bu anlayışla hareket eden yöneticilerin edinmesi gereken misyon Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi (EKYS), tüm organizasyon süreçlerinin sürekli geliştirilmesi, iyileştirilmesi çalışan ve kurumdan hizmet alanların memnuniyetinin sağlanmasına yönelik çağdaş, katılımcı bir yönetim anlayışıdır.” dedi.

 

Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi’nde hassas öğenin insan olduğunu belirten Gelen, “bu anlayışın temelinde insan faktörü yatmaktadır. Arzu edilen kalite seviyesine ulaşılması, tüm kurum çalışanlarının ortak,  amaç,  hedef ve stratejiler üzerinde birleşmesi ile gerçekleşebilir. Bu vesileyle dereceye giren okul ve ekiplerimizi tebrik ediyor çalışmalarınızın devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Tören dereceye giren ekiplerin ödül takdimi ile son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)      

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir