• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BTÜ Türk-Arap Kongresine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-İstanbul’da düzenlenen Yükseköğretimde Türk-Arap Kongresi’ne aralarında Bursa Teknik Üniversitesi’nin de (BTÜ) bulunduğu Türkiye üniversitelerinin yanı sıra Afrika, Sudan, Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, Cezayir, Yemen, Irak, Mısır, Libya, Makedonya ve Birleşik Arap Emirlikleri`nden üniversiteler katıldı.

 Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Arap Üniversiteler Birliği’nin ortaklaşa düzenledikleri kongrede, Türk ve Arap dünyasının yükseköğretimindeki yeni eğilimleri konu edildi.

 Türk- Arap yükseköğretim kurumları ve bilim adamları arasında yakın ve sıcak ilişkilerin kurulması, karşılıklı değişim programları, hızla gelişen bölgesel yakınlaşmaya paralel biçimde ortak ve vizyoner bilim üretimine zemin hazırlanması konularının tartışıldığı kongreye, 15 ayrı ülkeden 140 üniversitesinin rektörleri katıldı. Kongrenin sürdüğü iki gün boyunca yükseköğretim konusunda görüş alışverişinde bulunan bilim adamları, Türk-Arap üniversiteleri arasında yapılacak sürdürülebilir işbirlikleri ile bilimsel alanda gelişmenin sağlanacağına dikkat çektiler.

 BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen kongre süresince Arap Dünyası’ndan konuk üniversite rektörleri ile ikili görüşmeler gerçekleştirerek Uluslararası işbirliği sözleşmeleri imzalandı. Misafir üniversitelerin rektörleriyle gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda Rektör Sürmen, 28 üniversite ile “Öğrenci ve Akademik Personel Değişimi”, “Ortak Araştırma Projeleri Geliştirme” “Ortak Bilimsel Faaliyetleri Düzenleme (konferans, kongre, seminer vb.),  “Bilgi, Yayın ve Materyal Paylaşımı”nı kapsayan iyi niyet anlaşmaları imzaladı.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir