• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
 Kömür Ocağında Patlama:, 3 Ölü, Yüzlerce Mahsur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kömür ocağında patlama! Yüzlerce işçi mahsur, 3 ölü
Kömür ocağında patlama! Yüzlerce işçi mahsur, 3 ölüKömür ocağında patlama! Yüzlerce işçi mahsur, 3 ölüKömür ocağında patlama! Yüzlerce işçi mahsur, 3 ölü

Manisa`nın Soma İlçesi`ndeki özel bir şirkete ait kömür ocağından, bugün saat 15.30`da trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı.

Yakındaki bir maden ocağından gelen talhiye ekibi kurtarma çalışmalarına başlarken, tedbir amacıyla bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı "Trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. En az 200-300 işçinin mahsur kaldı, kurtarma ekiplerinin çalışması sürüyor. 20 işçi kurtarıldı, 3 işçi hayatını kaybetti" dedi.

 Eynez mevkisindeki özel bir şirketin işlettiği kömür madeninde elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın çıktı.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, ilçedeki özel bir madende elektrik trafosunda çıkan yangın sonucu madenin içinde bulunan 200-300 kadar işçinin mahsur kaldığını, hastaneye kaldırılan 20 işçiden 1`inin hayatını kaybettiğini söyledi.

Gazetecilere açıklama yapan Atçı, Eynez mevkisinde özel bir şirketin işlettiği madenin elektrik trafosunun yanması sonrası duman nedeniyle madenin içindeki 200-300 işçinin mahsur kaldığını söyledi.

Atçı, "Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir vardiya işçi, 200-300 civarında içeride, bu işçilerden 20 tanesi çıkarılabildi, hastanelere sevkedildi. Bir tanesinin vefat ettiği bilgisi geldi" dedi.

Bu arada mahsur kalan işçilere temiz hava pompalandığı belirtildi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İlçe Kaymakamı Bahattin Atçı`yı telefonla arayarak bilgi aldı.

3 iş müfettişi görevlendirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Soma`da özel şirketin işlettiği kömür madeninde çıkan yangınla ilgili inceleme yapılması amacıyla 3 iş müfettişi görevlendirildi.

Bakan Yıldız Soma`ya gidecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, işçilerinin mahsur kaldığı kömür madeninde incelemelerde bulunmak üzere Soma`ya gidecek.

Alınan bilgiye göre, Bakan Yıldız, madendeki kazanın ardından programlarını iptal etti.

Taner Yıldız, Soma`da işçilerinin mahsur kaldığı madende incelemelerde bulunacak, kurtarma çalışmalarını yerinde takip edecek.

TTK`dan 15-20 kişilik kurtarma ekibi bölgeye hareket edecek

Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı 15-20 kişilik kurtarma ekibi, bir özel maden ocağında elektrik trafosunda çıkan yangın sonucu mahsur kalan işçilerin kurtarılması çalışmalarına katılmak üzere Manisa`nın Soma ilçesine gidecek.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, kurumun tahlisiye ekibinde görevli uzman madencilerin, Soma`ya gitmek için hazırlandığını söyledi.

İnan, madencilerin, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Zonguldak`a göndereceği helikopterle Soma`ya ulaştırılmasının planlandığını ifade etti.

CHP milletvekillerinden oluşan bir heyeti bölgeye gönderdi

CHP, özel sektöre ait bir kömür ocağında trafo patlaması sonucu bir işçinin yaşamını yitirmesi, çok sayıda işçinin de ocakta mahsur kalması üzerine Soma`ya bir heyet gönderdi.

Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel ile İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Alaatin Yüksel`den oluşan heyet, patlamanın meydana geldiği ocakta incelemeler yapacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir