• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bingöl Devlet Hastanesi Uyarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Hasta yakını Ercan Bozkır`ın yaptığı şikayet üzerine harekete geçen Hasta Hakları Kurulu, Bingöl Devlet Hastanesini mercek altına aldı. Özellikle mesai saatleri ihlali üzerinde duran kurul, yapılan şikayetleri yerinde buldu. Hasta Hakları Kurul Başkanı Op. Dr. M. Tamer Özdemir`in imzasıyla, Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimlik Makamına gönderilen yazıda:

``05.09.2011 tarihinde toplanan hasta hakları kurulunda yazılı ve şifai şikayetlerin yoğunluğu ve yerinde yapılan tespitlerde şikayetlerin doğruluğu 657 sayılı devlet memurları kanunun 125. maddesi ve Bingöl Valiliğinin çalışma usul ve esaslarının 13. maddesi disiplin cezası gerektiren hallerden olan mesai saatlerine uyulması gerektiği emrine uyulmamasından kaynaklanan kanun ihlalinin vuku bulunduğuna karar vermiş, personelin yazılı olarak uyarılması için karar almıştır.`` ifadeleri yer alıyor.
 

Genç Devlet Hastanesi De En Çok Şikayet Edilenler Arasında Yer Alıyor
Bingöl`de son zamanlarda artan şikayetlerden Genç Devlet Hastanesi de nasibini almış durumda. Yapılan araştırmaya göre; Bingöl`de şikayet edilen hastaneler arasında Genç Devlet Hastanesi de ilk sıralarda yer alıyor. Hasta ve hasta yakınlarının ilgisizlikten ve mesai saatlerine uyulmamasından yakındıkları hastaneler arasında ilçemizde metruk bir yapı içerisinde faaliyet gösteren Genç Devlet Hastanesi listenin başlarında yer aldığı öğrenildi.

 

Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Kurulu, Bingöl`deki Hastaneleri Mercek Altına Aldı
Son zamanlarda hasta ve hasta yakınlarından gelen şikayetler üzerine harekete geçen Hasta Hakları Kurulu, Bingöl`deki hastaneleri mercek altına aldı. Yapılan şikayetleri değerlendirecek olan kurul, şikayetlerin yerinde bulunması takdirinde önce uyarı yazısı gönderecek, şikayetler devam edince ve yine yerindeliği anlaşılınca akabinde disiplin cezası uygulayacağı öğrenildi. (Ali Yıldırım - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir