• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin`deki fuara 50 bin ziyaretçi katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 4 gün boyunca açık kalan ve 125 firmanın ürünlerini sergilediği Zümrüt Fuarcılık A.Ş’nin organize ettiği Magrotex 14. Mezopotamya Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarının yemekli galası Mova park düğün salonunda yapıldı. 4 gün boyunca yurdun değişik illerinden ve Mardin halkından büyük ilgi gören fuarı yaklaşık 50 bin ziyaretçinin ziyaret ettiği belirtildi. 

Programa Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol, Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, Oda Başkanları, STK temsilcileri ve bazı iş adamları katıldı. 

Gala gecesinde bir konuşma yapan Mardin Valisi Cengiz, birlik ve beraberlik için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu başarıyı bu organizasyonu beklemiyordum. Anket sonuçlarına baktım. Başarılı olduğunu gördük. Bazı şikayetler yakınmalar var ama her fuarda olabilecek yakınmalardı. Gerek stant düzenlemelerinde gerekse parklardaki sıkıntılar var ama temiz alt yapısı hazır tabi Mova parka müteşekkiriz. Bu gün hemşerilerimizin heyecanını gördük biz bu işi başardık. Doğrusu tüm iş adamlarımıza sanayicilerimize odalarımıza borsalarımıza kamu çalışanlarımıza il müdürlerimize ilçe kaymakamımıza ve herkese teşekkür ederiz. “dedi.

Galada bir konuşma yapan organizasyon müdürü Mehmet Ünal ise, “ Fuarın anketlerine baktığımızda gayet olumlu geçti. Mardin Valimiz Tarım İl Müdürümüz ve diğer tüm sivil toplum kuruluşlarımız destek verdiler. Bu çerçevede hedeflenen bir nitelikli organizasyonun yakalandığı kanaatindeyiz. Çünkü İlgi ve alaka ve katılım oldukça yüksekti en sevindirici hususta şurasıdır. Mardinlilerin bu fuar benim fuarım diyerek sahiplenmesidir. 125 firma ürünlerini stantlarda sergilediler. yaklaşık 500 bin ziyaretçinin geldiğini düşünüyoruz. Anket sonuçlarına göre fuardan yüzden 95 memnun kalındı.” İfadelerini kullandı. 

Öte yandan Mardin Valisi Cengiz, galaya yaklaşık bir saat geç gelmesinin ardından bazı katılımcılar programı terk etti. Vali ise, Ankara’dan gelen misafirlerini ağırlaması nedeniyle geç kaldığını söyledi. 

Ayrıca Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter’in yemek yemeden beraberinde bazı iş adamlarıyla galayı terk ettiği görüldü. Kendisiyle görüştüğümüz Kızıltepe STK Başkanı Öter, “Organizasyon müdürü Mehmet Ünal’ın oturduğumuz masadan kalkmamızı başka bir masaya geçmemizi söyledi. Sebebi sorduğumda? basının oturacağını söyledi. Bende basın zaten oturmuş siz bizi burada oturttunuz ve biz basının yerine oturmamışız dedim. Kalkmamız için ısrar etmesi üzerine bende kalkıp galayı terk ettim. Bunu duyan bazı iş adamları ve STK temsilcileri bana destek amacıyla yemek yemeden galayı terk etti.” İfadelerine yer verdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir