• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Mezopotamya Tıp Kongresi Mardin`de yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mezopotamya coğrafyasında büyük bir sorun olma özelliğini sürdüren “Enfeksiyon Hastalıkları“  temasının işleneceği ‘6.Mezopotamya Tıp Kongresi’ne yurt içinden ve yurtdışından tıp alanında uzman birçok yerli yabancı araştırmacı ve doktorun katılacağı bildirildi. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, daha önceki yıllarda Diyarbakır, Dohuk ve Süleymaniye’de gerçekleştirilen Tıp Kongresine her yıl yaklaşık 650 tıp doktoru ve bilim adamı katıldığını söyledi.  

Düzenlenecek bilimsel programda 60’a yakın sunumun yapılacağını belirten Omay, bu kongrenin diller ve dinler şehri Mardin’de yapılmasından dolayı kongrenin bir oturumunun Süryanice yapılacağını ifade etti. 

Kongrenin onursal başkanlığını yapan ve aynı zamanda kök hücre biyolojisi ve tedavileri ile ilgili tıp alanında çok önemli çalışmaları bulunan Omay, kongrenin amaçları arasında Mezopotamya coğrafyasında yaşayan halklarla, akademik ve mesleki alanda bilgi alışverişinde bulunmak için bir temel oluşturmanın yer aldığını vurgulayarak, katılımcılar arasında akademik ve mesleki dayanışmayı pekiştirmek, birikim ve deneyimleri paylaşmayı hedeflediklerini söyledi. 

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden Kurdistan Medical Association, Almanya Hannover Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi ve Organ Nakli Anabilim Dalı, Amerika John C. McDonald Regional Transplant Center, Willis-Knighton Health System Louisiana USA, Word Surgical Foundation Louisina USA ve Türk Tabipler Birliği’nin desteği ile Mardin Artuklu Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek “ 6.Mezopotamya Tıp Kongresi” de sunumlar Türkçe, Kürtçe ve İngilizce yapılacak. 

Kongre, 15-16-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir