• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Eczacılar toplumun en yakın danışmanıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 38. Bölge Van Eczacı Odası Başkanı Eczacı Murat Nuri Saydan, 175 yıldan bu yana eczacılığın bu topraklarda bilimsel olarak geliştiğini belirterek, eczacıların toplumun en rahat ulaşabileceği sağlık danışmanları olduğunu ifade etti. 

“Eczacılık kutsal bir meslektir”

İlke Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Saydan, “Eczacılık en kutsal mesleklerden bir tanesidir. Bilimsel eczacılığın 175’inci kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu topraklarda 175 yıldır eczacılık bilimsel olarak gerçekleştiriliyor. Eczacılar toplumun en rahat olaşabileceği sağlık danışmanlığıdır.” dedi. 

“2009 yılında global bütçe ile yapılan tasarruflarda eczacılar çok etkilendi”

Van merkezde bulunan 86 eczacının sorunlarının çok fazla olduğunu söyleyen Saydan, “Toplumumuz, halkımız eczacısına her zaman için sorunlarını güvenle, rahatlıkla içtenlikle sorabilmekte ve onlardan aldıkları cevaplarla kendilerine yön vermektedirler. Kısacası eczacılar, toplumun en yakın danışmanıdır. Bu kapsamda Van merkezde 86 tane eczacımız Van halkına en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. Eczanecilerin sorunları çok fazla. Bunların en başında gelen sorumumuz, 2009 yılında global bütçe ile beraber yapılan tasarruflarda ne yazık ki en çok eczacılar etkilendi. Grafik fiyat kararnamesi olsun, aldığımız ilaçların satış koşulları olsun, sağlık uygulama tebliğinde ki bunlardan hastalarda çok fazla mağdur olmaktadır.” ifadelerini kullandı. 

“İlaç fiyat kararnamesinde düzenlemeye gidilmesini istiyoruz”

Yapılan düzenlemelerle eczacıların çok sıkıntılı günler yaşadığını savunan Saydan, “Bu yüzden aslında bizim de bu yıl eczacılık haftasında gündemimiz, kamuda yapılan tasarrufların hepsinde ezacıların üzerinden yapılmasını kabul etmiyoruz. Bu kapsamda çeşitli duyurularımız olacak. Eczacılar, toplumun sağlık düzeyini yükseltmek için büyük özveri ile çalışmaktadır. Eczaneler, toplumun en rahat ulaşabileceği sağlık danışmanıdır. Bu yüzden tüm toplumun aslında eczacılarımıza sahip çıkması gerekiyor. Kamudan da isteğimiz ilaç fiyat kararnamesinde eczacılarla ilgili bazı düzenlemelerde bulunmasını ve 2009 yılından bu yana yapılan tasarruf önlemlerinin sadece eczacılar üzerinden yapılmasını kaldırılarak eczacılara aslında bir şekilde bir can suyu verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

(Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir