• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Şemdinli`de Şiddetli Çatışma: 3`ü Sivil 5 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ- Olay dün gece saat 22.00 sıralarında Hakkâri`nin Şemdinli İlçesi`nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; ilçede bulunan ve çoğu yerleşim alanı içinde olan Emniyet Müdürlüğü, polis noktası, 3. taktik tugay komutanlığı ve jandarma noktalarına PKK tarafından eşzamanlı yoğun bir saldırı düzenlendi.

Askeri güçlerin karşılık verdiği çatışma saatlerce devam ederken ilçe adeta savaş alanına döndü. Çatışma ile birlikle elektriklerin kesildiği Şemdinli`de hastane kaynaklarından elde ettiğimiz ilk bilgilere göre; 3 sivil, 1 polis ile bir asker hayatını kaybederken; 7`si jandarma 10 kişide yaralandı.

Yaralılara Şemdinli Devlet Hastanesi`nde yapılan ilk müdahalenin ardında çevre ilçe ve illere sevk edildiği öğrenildi.

Öte yandan çatışmanın yaşandığı saatlerde ilçe merkezinde birçok düğün yapılıyordu. Hayatını kaybedenlerin arasında 14 yaşında olduğu öğrenilen ve düğün alanında vurulan Osman Erbaş isimli bir çocuk da bulunuyor. Çatışmada hayatını kaybeden başka bir sivil ise Tayyar Güreli (35) adındaki bir vatandaş olurken, diğer sivil vatandaşın kimliği henüz tespit edilmedii. İddia edilen 1 polis ile 1 askerin ölümü ise henüz resmi makamlarca doğrulanmadı.

Saim Yüksek - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir