• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
UMEM projesinde Bursa'nın damgası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi kapsamında 2011 - 2013 yılları arasında en fazla kurs açan il Bursa oldu. Ödülünü Nabi Avcı’nın elinden alan Bursa ili kurs yönetimi İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici’yi makamında ziyaret etti.

 

Bursa’da gerçekleştirilen UMEM çalışmalarında yer alan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Mustafa Bilici, “İstihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerden biri de ''mesleksizlik''dir. Türkiye’de vasıfsız işgücü fazlalığı olduğu görülürken, diğer yandan firmalar da kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekiyor. Bu kapsamda işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla Bakanlığımız tarafından UMEM Beceri’10 Projesi” başlatıldı. Projeye destek veren, emek veren herkesi kutluyorum” dedi.

 

2011-2013 Yılları arasında Türkiye genelinde en fazla kurs açan il Bursa olurken, en fazla kursiyere eğitim veren il Sakarya, İşgücü talep eden en fazla firmaya sahip il İstanbul, en fazla işgücü talebi toplayan il Şanlıurfa, en fazla istihdam sağlayan il de Kocaeli oldu.

 

Bu kapsamda en fazla kurs açan Bursa’daki UMEM kapsamında faaliyet gösteren okulları şöyle:

Sanayi Sektörü: Ali Osman Sönmez Teknik ve EML; Tophane Teknik ve EML; Atatürk Teknik ve EML; Hürriyet Teknik ve EML; Hüseyin Özdilek Teknik ve EML; İnegöl Dörtçelik EML; Gemlik Teknik ve EML; Mimar Sinan EML;
Hizmet Sektörü: BTSO Turizm Otelcilik Meslek Lisesi; İslam Uyar Ticaret Meslek Lisesi; Necatibey Kız Meslek Lisesi; Faik Çelik Kız Meslek Lisesi; Bursa Anadolu Ticaret Meslek Lisesi.

 

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında 81 ilde uygulanmaya devam ediyor.(Zeki Aras-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir