• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Güneydoğu`da `Hepatit B` Alarmı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından 1998`den beri uygulanan aşı politikasına rağmen Türkiye`de meşru olan zina (gayri meşru cinsel ilişki) yoluyla bulaşan hastalıklarda ciddi artış yaşanıyor. Ülkemizde halen yaklaşık 4 milyon hepatit B, 700 bin hepatit C ve 15 ila 20 bin arasında HIV virüsü taşıyan kişi var. Viral Hepatit Savaşım Derneği (VHSD) Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak, "Önceden kliniklerde yılda 2-3 vakayı teşhis ederken şimdi bu sayıya 1 ayda ulaşıyoruz" dedi.

Hepatit B Güneydoğuda Çok Fazla
Hepatit B`nin görülme sıklığının Güneydoğu bölgesinde çok fazla olduğunu söyleyen Prof. Tabak, "Güneydoğu`da vaka sıklığı yüzde 10`a çıktı. AIDS`li hastaların ise büyük çoğunluğu İstanbul`da. İstanbul`u büyük şehirler Ankara ve İzmir izliyor. Karadeniz bölgesinde cinsel yolla bulaşan hastalıklarda bir patlama bekliyoruz" dedi.

Korunmak İçin Ne Yapılmalı

Prof. Dr. Fehmi Tabak Hepatit B ve C virüslerinin bulaşmasını engellemek için dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı: "Temizlik kurallarına azami özen gösterilmeli. Gerekmedikçe kan transfüzyonundan kaçınılmalı. Diş tedavileri sırasında mutlaka sterilizasyon ve dezenfeksiyona uygun davranılmalı. İslam`ında yasakladığı zinadan kaçınılmalı. Berberlerin her müşteri için ayrı jilet, ustura ve kan taşlarının kullanması ve dezenfeksiyona dikkat edilmeli."

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir