• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
`Adıyaman`dan Mısır Direnişine Destek` Mitingi Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN- Peygamber Sevdalıları  Platformu, Mısır’daki Müslümanlara verilen idam kararlarını kınamak ve darbeci cunta karşıtı yapılan İslami mücadeleyi desteklemek amacıyla, Adıyaman’ın  Sakarya Caddesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü arkasındaki alanda, ‘Adıyaman’dan Mısır Direnişine Destek’ adıyla  miting düzenledi.

Mitinge İhvanı Müslim’in yetkililerinden Muhammed  İbrahim Musa Abdullah, İslam Ahmet Muhammed İbrahim El Ğamri  ile, Doğru Haber Gazetesi Yazarı Mehmet Göktaş, konuşmacı olarak katıldı.

Vahdet İlahi Grubu ile Vahdet Çocuk İlahi Grubunun  çeşitli ilahiler seslendirdiği miting, dün saat 16.30’da, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mitingde Peygamber Sevdalıları Adıyaman Koordinatörü Bilal Demir, kısa bir açılış konuşması yaptı.

Daha sonra yaptığı konuşmada,  Mısırlı Müslümanlardan selam getirdiğini söyleyen, İhvan-ı Müslimin yetkililerinden Muhammed İbrahim El Ğamri, bu gün burada yapılan bu mitingin sesinin Mısır’daki Müslümanlar tarafından duyulduğunu belirterek, Müslümanların muhakkak galip geleceğini söyledi.

“İhvan liderleri en ön safta mücadele edip çocuklarını şehit verdiler”

Mısır’daki Müslümanların yaşadıkları baskı ve sıkıntıları anlatan El Ğamri, İhvan liderlerinin, safların gerisinde kalıp, halkı öne sürmediklerini, bilakis direnişin en ön saflarında, aileleriyle birlikte  mücadele ettiklerini belirterek, “Muhammed El Biltaci’nin kızı Esma ile, Muhammed Bedii’nin oğlu Ammar,  direniş saflarında şehit oldular. Muhammed Bedii, halen bulunduğu  zindanda, kendisine idam kararı iletildiğinde şöyle demiştir: ‘Biz, en büyük arzumuz şehadettir derken şaka yapmıyorduk. Şehadet gelecekse, başımızın üstünde yeri vardır.‘   demiştir. Mısır’daki Müslümanlar muzaffer olacaklarını bilerek direniyorlar. ”  şeklinde konuştu.

 “Müslümanlar arasına çizilen sınırları tanımıyoruz”

El Ğamri’ den sonra söz alan İhvan liderlerinden Musa Abdullah ise yaptığı konuşmada, dilleri ve renkleri farklı olsa da, tüm Müslümanların aynı davaya sahip bir ümmetin fertleri olduklarının altını çizerek, kardeşlik vurgusu yaptı.

Haçlılar tarafından bitirilmek istenen İslam ümmetinin ölmediğine dikkat çeken Musa Abdullah, “ Bu ümmet ölmedi, ölmeyecek. Eğer bu ümmet ortadan kaldırılabilseydi, haçlılar tarafından ortadan kaldırırdı. İslam’ın tüm Müslümanları kardeş ilan etmiştir. Müslümanlar arasına çizilen sınırları kabul etmiyoruz. Bu sınırları çizen, İslam düşmanlarıdır. Mısırlı, Suriyeli, Türkiyeli, Arap, Kürt, Türk, Fars ve kim olursa olsun, İslam dinine iman ettikleri sürece kardeştirler.” ifadelerini kullandı.

İhvan’dan etkilenmeyen hiçbir İslami çalışma yoktur”

Daha sonra mitingde bir konuşma yapan Mehmet Göktaş Hoca, Mısır’daki İslami mücadelenin, dünya Müslümanlarına etkisine değindi.

“Mısır’daki direniş  başarılı olursa, başta İsrail olmak üzere, körfez krallıklarının sonu gelecek”

Göktaş Hoca konuşmasında, dünyada Mısır’daki İhvan-ı Müslimin Hareketinden etkilenmeyen hiçbir İslami çalışmanın olmadığını belirterek, “Türkiye’de, Allah adına yola koyulan her Müslümanın evinde, muhakkak bir Mısırlı âlimin kitabı bulunur. Mısır direnişinin tüm Müslümanlar için büyük bir önem taşır. Mısır’daki İslami direnişin başarması durumunda, başta körfez ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkeleri bir bir ayağa kalkacaktır. Mısır’daki direnişin  başarılı olmasıyla beraber, başta İsrail olmak üzere, körfez krallıklarının sonu gelecek. Dikkat edin, Muhammed Mursi’nin mağlup olması ve Sisi denen canavarın galip gelmesi için, Suudi Arabistan Krallığı, Kuveyt ve diğer kukla krallıklar, açıktan açığa trilyonlarını harcıyorlar. Harcıyorlar ki, İhvan galip olmasın, Siyonizm mağlup olmasın, Amerika buradan çıkmasın diye. O bakımdan, Türkiye’deki Müslümanlara da çok iş düşüyor. Mısır direnişinin düşmesi durumunda, Türkiye’deki dindarlar da büyük sıkıntılarla karşılaşacak. ” ifadelerini kullandı.

Sık sık , ‘İhvan’a selam direnişe devam’, ‘Kahrolsun Sisi, yaşasın Mursi’ sloganlarının atıldığı mitingde, Tevhid bayrakları açıldı. Ayrıca darbecileri lanetleyici ve ihvana destek içerikli dövizler taşındı.

Mitinge Adıyaman halkı tarafından yoğun ilgi gösterilirken, katılımcıların  Rabia işareti yaparak İhvan’a destek olduğu görüldü. Bir çok kişinin, Mısır’da verilen idam kararlarını protesto etmek ve idam cezası verilen Müslümanları desteklemek  amacıyla, temsili kefen giyerek platformun önünde yer alması dikkatlerden kaçmadı.

İhvan yetkililerine yoğun ilgi

Mitinge  Mısır’dan katılan İhvan-ı Müslimin  yetkililerine, halkın yoğun ilgi gösterdiği, bir çok kişinin onlarla fotoğraf çektirmek için sıraya girdiği, bazılarının  da onlara sarılıp ağladığı görüldü.

Miting yapılan duanın ardından sona erdi.   

(Osman Gülebak/Mehmet Demir-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir