• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
TKMM Kızıltepe'de toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Türkiye Küçük Millet Meclisi (TKMM) Mardin’in Kızıltepe İlçesinde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

22 İlde faaliyet yürüten ve  her ay bir toplantı gerçekleştiren TKMM, Mardin’deki ilk toplantısını Kızıltepe Hububat Merkezi Konferans salonunda bazı sivil toplum kuruluşunun katılımı ile gerçekleştirdi.

 

Toplantının açılış konuşmasını Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter,   meclisin her ayın ilk hafta sonu toplandığını ifade ederek toplantılara sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra belediye başkanları ve bölge vekillerinin de  katıldığını söyledi. Öter, aynı zaman da meclislerinin her ay Mardin’in değişik ilçelerinde toplanacağını belirtti.

 

Öter ’in konuşmasının ardında söz alan Diyarbakır TKMM koordinatörü Eyüphan Kaya, “Küçük Millet Meclisinin amaçlarından bir tanesi de farklı düşünen insanları bir araya getirmektir. Mecliste her meslekten, her gruptan ve her düşünceden insanlar olacaktır. Çünkü bizim diğer bir amacımızda farklı düşünen insanları bir ara getirmektir. Böylece ulusal ve yerel sorunlar yüz yüze daha iyi tartışılacak ve bunlara çözüm yolu bularak hazırlamış olduğumuz tutanakları Büyük Millet Meclisine göndereceğiz.” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye’de Cumhurbaşkanı seçimi, Cumhurbaşkanının yetki ve sorumlulukları ile trafik ve otopark konusu üzerinde katılımcılar 5’er dakika konuştular. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir