• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
`Ekşi Sözlük Sitesi`ni Lanetliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir Sen) Batman İl Başkanı Mehmet Cengiz yazılı basın açıklaması yaparak, tüm dünyanın gözleri önünde yapılan Müslüman kıyım ve katliamları espri ve hakaret konusu yaptığı için Ekşi Sözlük İnternet Sitesi’ne tepki gösterdi.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde devlet kontrolünde yapılan Müslüman kıyımında diri diri öldürülen, gözleri oyulan, bacakları kesilen ve yakılan Müslümanların görüntülerine tüm dünya ve İslam âleminin acizlikle şahitlik ettiğini söyleyen Cengiz, “En son o bölgeden bir yetkilinin, katillerin işi daha ileriye götürdüklerini, Kur’an-ı Kerim sayfalarının yırtılarak içkilerine kattıklarını üzülerek ifade etmişti.

Yabancı basın gazeteleri tarafından da belgelenen ve tüm dünyanın gözleri önünde meydana gelen katliam haberlerinin “Ekşiciler” diye tabir edilen Ekşi Sözlük İnternet Sitesi tarafından espri ve hakaret konusu yapılmıştır.” dedi.

“Ekşi Sözlük İnternet Sitesi kapatılsın”

Ekşi Sözlük İnternet Sitesi’nin mukaddesatlara dil uzattığını ama hiçbir müeyyideyle karşılaşmadığını ifade eden Cengiz, “Daha öncede mukaddesatlarımıza dil uzatan ve herhangi bir müeyyide ile karşılaşmayan bu site, içeriğinde yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ve ayetleri ile dalga geçmiş alenen hakaret etmiştir.

İçeriğinde Salman Rüşdi, Rahip Terry Jones ve Afganistan’daki Amerikalı askerlerin Kur’an-ı Kerim’e yaptıkları hakaretleri de gölgesinde bırakacak iğrenç yorumlar yapılmıştır.

Mukaddesatlarımıza yapılan bu hakaretleri telin ediyor, halkımızın tepki vermesini diliyor, mukaddesatlara yapılan hakaretlerin özgürlük sınırları dâhilinde olmadığını yetkililere hatırlatır, bir an önce bu siteyi kapatmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir