• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kaldırımda yatan Suriyeli aileye yardım eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Suriye’deki iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan 6 kişilik Suriyeli mülteci ailenin, Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki bir kaldırımda sabahlamasının, basına yansımasının ardından harekete geçen Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, aileye yardım için talimat verdi. 

Kaymakamın talimatı üzerine Suriyeli ailenin kaldığı kaldırıma giden Asayiş Büro ekipleri, Suriyelilere yardımcı olmak için Yabancılar Şubesine götürmek istedi. Sınır dışı edileceklerini sanan aile, önce buna yanaşmadı. Vatandaşların durumu izah etmesi üzerine ikna olan aile, kaldırımdan alınarak geçici bir süre kalacakları, bir hayırseverin boş evine yerleştirildiler. 

Günlerdir sokaklarda yatan Ahmet Ebubekir ile Berekat Ebubekir kardeşler ile eş ve çocukları, kendilerine geçici bir süre de olsa sığınacak bir yer tahsis eden ilçe kaymakamı ve hayırsever vatandaşa teşekkür ettiler. 

Yaşananlar üzerine vatandaşlar, Suriyeli mülteciler konusunda Kızıltepe Belediyesinin çok duyarsız davrandığını ifade ettiler. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir