• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Avrupa Gençlik Etkinliği Van`da başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Temas Noktası tarafından etkinlikler kapsamında bir yürüyüş düzenledi. Van-Şişli Öğretmenevi önünde başlayan yürüyüş, Valilik binası önünde sona erdi.

Burada tanıtım ve bilgilendirme konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Sorumlusu Mehmet Zülküf Kaya, her yıl 5 -11 Mayıs tarihleri arasında Avrupa gençlik etkinliğinin kutlandığını belirterek, Türkiye’de de son 5 yıldır bu etkinliğin kutlandığını söyledi. 

Avrupa fırsatlarını gençlerin ayağına getirmek için böyle bir yürüyüşün düzenlendiğini ifade eden Kaya, “Böyle bir çalışmayı gençlerimize duyurmak için böyle bir çalışma başlatmış buluyoruz. Böyle bir fırsatın olduğunu gençlerimize anlatmak için böyle bir çalışma başlattık. Bu etkinliğimizin amacı Avrupa fırsatlarını birinci elden doğru bir şekilde gençlerimize aktarmaktır” dedi.

“Amacımız ilimizin Avrupa Birliği fırsatlarından faydalanması”
Euro deskin kimseyi yurt dışına göndermediğini, sadece bilgilendirme ve yönlendirmede bulunduğunu dile getiren Kaya, “Van’da şuana kadar 50’nin üzerinde proje başvurusu yaptık. İl merkezinde 3 toplantı yaptık. İlçelerimizi ziyaret ettik. Bu konuda tüm ilçelerde özellikle İngilizce öğretmenleri başta olmak üzere tüm öğretmen ve idarecilere projeler hakkında gerekli duyuruları yaptık. Çok ciddi anlamda geri dönüşüm oldu. Şuanda 50’nin üzerinde proje başvurusu var. Şuanda gençlik projelerimiz başlamış durumdadır. 1 Ekim tarihi itibariyle son buluyor. Gelecek yıl 1 Ocak ve 30 Nisan tarihleri arasında projeler devam edecek. Bu kapsamda istedik ki, ilimizde Avrupa Birliği fırsatlarından faydalansın ve gençlerimizden bundan faydalansın, çünkü bu fırsatlardan faydalanmak için bizim projelerin içeriklerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Hiçbir ücret ödemeden, hiçbir masrafa girmeden çok rahat bir şekilde Avrupa’ya gidip dilimizi geliştirebiliyoruz ve Avrupa fırsatlarından yararlanabiliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Kendi projelerimizi Avrupa’da tanıtmak istiyoruz”
Mesut Özata Anadolu Lisesi öğrencilerinden Furkan Bilgi ise yürüyüşteki amaçlarının projelerini dışarıdakilere ve onların da projelerini kendilerine aktarmak olduğunu belirterek, “Yürüyüşten önce Avrupa’da yapılan projeler hakkında herhangi bir fikrimiz yoktu. Bizimde kendi projelerimiz var. Bunları Avrupa’da tanıtmak istiyoruz. Oradaki fırsatları görmek ve tanımak istiyoruz. Bu yürüyüşten önce Avrupa’da neler olup bittiği hakkında herhangi bir bilgimiz yoktu. Bunu öğrenmek için burada toplandık. Bizde onlara kendimizi tanıtmak istiyoruz. Yürüyüşümüzün amacı budur ve bunu inşallah en kısa sürede gerçekleştiririz” şeklinde konuştu. 

“Bizde batıdaki gençlerin yararlandığı fırsatları elde ettik”
Öğrenciler ise yürüyüş öncesinde Avrupa`da yapılan projeler hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, böyle bir fırsattan faydalanmak istediklerini söylediler.

Öğrenciler adına bir konuşma yapan Bejna Elçin, “Yürüyüşle beraber bizde batıdaki gençlerin yararlandığı fırsatları elde ettik. Bununla ilgili bilgiler edindik. Bizimde projelerimiz var. Kendimizi Avrupa’da tanıtmak istiyoruz. Ayrıca oradaki fırsatları görmek ve tanımak istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz” dedi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir