• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
`Mavi Marmara`dan sonra dengeler oynamıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, Tatvan İmam Hatip Anadolu Lisesinde düzenlenen “İslam Coğrafyasında yaşanan son gelişmeler" konulu konferansa katıldı. Müslüman ülke insanlarının savaşlarda öldüğüne dikkat çeken Yıldırım, “İslam dünyasının teknolojide, ilimde, ekonomide büyümesi gerekiyor. Aralarındaki ihtilafları çözmesi ve "İslam Birliği’ni oluşturması gerekiyor. Bunun için de siz öğrencilerin çok iyi okumanız gerekiyor.” İfadelerini kullandı. 

“Mavi Marmara`dan sonra dengeler oynamıştır”

“Türkiye, İsrail`e karşı dik durdu diye bir darbe girişimiyle karşılaştı.”diyerek son yaşanan siyasi olayları değerlendiren İHH Başkanı Yıldırım, “Kim İsrail`e karşı dik duruyorsa kazanıyor onu da gördük. Ama Mavi Marmara`dan sonra dengeler oynamıştır ve Mavi Marmara ile İsrail`in gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. O nedenle biz İsrail ile olan mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz." şeklinde konuştu. 

Mavi Marmara yola çıkmadan önce dünya devletleriyle yaptıkları görüşmeleri anımsatan Yıldırım, "Kadınlar ve çocuklar için yola çıktık. Bizi açık denizde bütün dünyaya rağmen vurdular. Bütün dünya liderleri ne yazık ki korkak davrandı. Ama halklar çok cesurdu ve sokaklara indi.” ifadelerine yer verdi.

“Davalardan vazgeçmeyiz”

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye anlaşmalarda çok önemli yol almıştır fakat yargılama bağımsızdır. Biz şu çağrıda bulunuyoruz. Kimse bizim lehimize yargıya müdahale etmesin ama aleyhimize de müdahale etmesin. Bu cinayeti işleyenler mutlaka yargılansın. Bu davalardan vazgeçmeyiz. 31 Mayıs`ın hesabını soracağız. İnşallah abluka ve ambargo kalkana kadar da eylemlerimizden vazgeçmeyeceğiz. 31 Mayıs`ta sizleri yürüyüşümüzde görmek istiyoruz. Sultanahmet ya da Beyazıt`tan Mavi Marmara`nın kalktığı yere doğru en az 200 bin kişiyle yürüyeceğiz.” dedi.

“Füze ile vurulan bir yardım konvoyuyla ilk defa karşılaştık”

Suriye’de Esad güçlerinin kadın ve çocuklara giden yardım malzemelerini vurmaktan çekinmediğini kaydeden Yıldırım, “Kadın ve çocuklar pazarlarda öldürülüyor. Bugüne kadar yardım götürürken şehit olan birçok kardeşimiz oldu. Ama füze ile vurulan bir yardım konvoyuyla ilk defa karşılaştık. Bu yardım TIR’larımız yola çıktığında, Suriye`nin birçok yerinde çeşitli yardım kuruluşlarının oluşmasına vesile olduk. Oradaki bir yardım kuruluşumuzla ortak çalışıyorduk. TIR’larımız, o kuruluşun diğer konvoyu içerisindeydi ve ateş edildi. Suriyeli bir kardeşimiz şehit oldu, ikisi de yaralandı.”ifadelerini kullandı. (Menderes Beysülen-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir