• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
`Direnişimize devam edeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Midyat’ta İhvanı Müslimin ve Mısırdaki darbeye karşı halk direnişine destek için, Midyat Der ve Eğitim Bir Sen Midyat Temsilciği ortak bir basın açıklaması yapıldı.  Basın açıklamasında, Mısır Meclisi Milletvekili ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muhammed Fakih Midyatlılara hitap etti. 

Muhammed Fakih yaptığı konuşmada,’’Sizin burada toplanmış olmanız, Mısır’ın derdi ile dertlenmiş olmanız, İslam ümmetinin tek bir ümmet olduğunun belgesidir.” Dedi. 

Fakih alanda, Türkiye’deki Müslümanların Mısır Müslümanlarının desteklenmesinin oradakilerine daha fazla hamaset geldiğini daha da imani duygularının kabardığını söyledi. 

“Hazmedemediler, komplolar kurdular”
Fakih konuşmasının devamında,’’Mısırdaki kardeşleriniz zalimlere, Hüsnü Mübarek’e, onun yandaşlarına karşı mücadele verdiler, mücadele verdiler onları devirdiler, sonra da seçimler oldu. Beş sefer demokratik seçim yapıldı mısırda bu seçimlerde Muhammed Mursi kazandı. Onun gösterdiği adaylar kazandı. Fakat onlar Mısır’ın demokrasi ile yönetilmesini hazmedemediler. Mısır halkının kendi iradesiyle seçtiği reisle parlamentoyla yürümesine tahammül edemediler. İçerde ve dışarıda Mısır’da komplolar kurmaya başladılar. Mısırda yerel güçler, yasal olmayan yerel güçler, işbirliği içerisine girdiler. İsrail ve Haliç ülkelerinde özellikle dış bağlantılar kurarak bu direnişe karşı koydular.Mısır’da gençlerin talebi belli açık ve net, asker kışlaya dönecek, demokrasinin önüne geçilmeyecek. Herkes özgür bir şekilde yaşayacak. Gençler canlarını verdiler, kız kardeşlerimiz canlarını verdi, meydanda Biltacı’nın kızı Esma canını verdi. Daha nice canlar verildi. Asla ve asla demokratik haklardan vazgeçilmeyecek. Bu özgürleşme mücadelesi devam edecek bu canlar bunun için gitti.’’ İfadelerini kullandı. 

“Direnişimize devam edeceğiz”
Darbe yönetimini anti demokratik seçimlerle kendini dünyaya haklı göstermeye çalışacağını söyleyen Fakih sözlerine şöyle devam etti:’’Ama biz direnişimize devam edeceğiz. Bizler Allah’a güveniyoruz. Ve direnişimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz Allah’a iman etmişiz, onun gücüne iman etmişiz. Bize yardım edeceğini biliyoruz. Rabbim bizden yardımını esirgemesin ve ayaklarımızı sabit kılsın. Bizim isteklerimiz öncelikle ordunun kışlaya dönmesi ve demokrasinin devam etmesi. İsteğimiz Demokratik hakların tamamen verilmesi, bütün halk arasında adaletin sağlanması ve insanlara eşit imkân tanınmasıdır. Şehitlerin kanına karşı kısas uygulanmalıdır. Çocuklarımızı, kızlarımızı öldürenler kesinlikle cezalandırılmalıdır. Kurum ve kuruluşların yolsuzluktan arındırılması. Emniyet ve yargının asli işlevlerine geri dönmesi, Özgür, şeffaf bir seçim ortamının sağlanması, bizim taleplerimiz bunlardır.” 

Mısır’da askeri darbeyi gerçekleştirenlerin ve onların yandaşlarının, kesinlikte yaptıklarının hesabını vereceğini belirterek, pişman olacağını söyledi. 

Özgürlüğün kazanacağını Mısır’ın kurulacağını ifade eden, Fakih, “Özgür Mısır, adil Mısır, Siyonizm’e direnen Mısır, İnsan haklarının çiğnenmediği Mısır,  Müslümanların Mısırı, Arapların Mısırı, Ezherin Mısırı, İhvanın Mısırı kurulacak.” İfadelerine yer verdi. 

Fakihin konuşması sürekli tekbirler ve sloganlarla kesildi. Basın açıklamasında, İhvan’a selam direnişe devam, kahrolsun Sisi seninleyiz Mursi gibi sloganlar atıldığı görüldü. (Adnan Oğuz İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir