• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Paris`te Rehber TV- İzleyici Buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PARİS - Farklı etkinliklerde bulunmak üzere Avrupa’da bulunan Rehber TV program yapımcısı İlahiyatçı Yazar Yunus Emiroğlu, Paris’te faaliyet sürdüren Medine Eğitim ve Kültür Derneğinde izleyicileriyle bir araya geldi. Rehber TV- izleyici buluşması şeklinde geçen programda; Rehber TV, Peygamber Sevdalıları Platformu ve düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinlikleri konuşuldu. 

Medine Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organize edilen etkinlik, Şuayb Uslu’nun okuduğu Türkçe mevlitle başladı. Ardından yemek ikramının yapıldığı program, cemaatle kılınan ikindi namazından sonra devam etti. 

Namazdan sonra söz alan Rehber TV program yapımcısı Emiroğlu, Peygamber sevdasından bahseden bir konuşma yaptı.

Konuşmasına ülkelerinden uzakta yaşayan Müslümanlara selam ile başlayan Emiroğlu, “Öncelikle böyle bir program düzenlediğinizden dolayı sizlere teşekkür etmek istiyorum. 27 Nisan’da Paris’te düzenlenen programa gelecektik ama nasip olmadı, İstanbul Kazlıçeşme’deki etkinlikle çakışınca oraya katıldık. O zamanki davetinize icabet edemedik, bunun için özür diliyorum.”şeklinde konuştu. 

“Hakkın tarafında olanların yolundayız”

Müslüman olmanın şükrü gerektirdiğinden bahseden Yazar Emiroğlu, “Rabbimiz bizi varlıklar içerisinden ayrı bir öneme hayız kılmış; insanız, daha da önemlisi iman ehliyiz. Hz.Adem ile başlayan yeryüzü macerasında, hakkın tarafında olanların yolundayız. Muhammed’e(SAV) ümmet olmanın bahtiyarlığını ve şerefini taşıyoruz, o da başka bir güzellik.”ifadelerini kullandı. 

“Her bin salâvata bir düğüm”

Buluşma programında Peygamber sevdasına da değinen Emiroğlu, “Hz Muhammed (SAV)’ muhabbet hususunda birçok örnek var ama ben bir tanesini anlatacağım. Batman’da bir kardeşimiz, annesinin salavat kampanyasında yaptığını anlatıyor. Teyzemiz salavat çekiyor ama nasıl hesaplayacağını bilmiyor. Bu teyzemiz bir ip alıyor ve her bin salâvatta bir düğüm atıyor. Kutlu doğum etkinliğine yakın bir zamanda oğlu, annesinin salavat ipini Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklere götürüp teslim ediyor ve ‘Bizim yaptığımız bu’ diyor. Yani böyle bir sevda bu. Bizi bir araya ancak bu sevda getirir. Şimdi Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Lazıyla,Çerkeziyle ülkenin her bölgesinde ‘Kutlu Doğum’ etkinlikleri yapılıyor. Avrupa’da da bu sevda yayılıyor, inşallah.”dedi. 

Sohbetinin son kısmında Asr suresine değinen Emiroğlu, “İmam Şafi, ‘Sadece bu sure inseydi, insanlara yeterdi.’ diyor. Bizim de bu sureye göre hayatımızı şekillendirmemiz gerekiyor. İmansız amel olamayacağına göre, surede geçtiği gibi ilk önce iman etmeli, daha sonra salih amellerde bulunmalı, hakkı ve sabrı tavsiye etmeliyiz.” şeklinde konuştu. 

Rehber TV program yapımcısı Emiroğlu’nun konuşmasının ardından Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 27 Nisan Pazar günü Paris’te düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliğinin sinevizyonu izletildi. 

Programın sonuna doğru Avrupa Peygamber Sevdalıları adına söz alan Muhammed Hoca, bir teşekkür konuşması yaptı. Paris’teki ‘Kutlu Doğum’  etkinliğine de değinen Muhammed Hoca, bu etkinliğini Peygamber sevdalısı Müslümanların yoğun gayret ve çabalarıyla muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Rehber TV- izleyici buluşması yapılan tatlı ikramıyla son buldu. Programın sonunda Rehber TV izleyicileri Emiroğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. (Enes Suiçer-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir