• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya ikincisi olan Cizre`li öğrenciler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Gürcistan’ın başkenti Tiflis`te bu yıl 8.’si düzenlenen AB onaylı Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatında  (IYIPO), Cizre Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Miryem Bayram`ın, kimya alanında hazırlayıp, İngilizce olarak sunduğu, ‘Polimerlerin doğada çözünme süresini düşürmek için alternatif  bir yöntem’ adlı projesi, dünya ikinciliğini kazanarak gümüş madalya aldı. 

Tiflis kentinde proje sunumları yapılan yarışmaya Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, ve Mühendislik dallarında ülkelerinde birinci olan 43 farklı ülkeden,  124 proje katıldı. 

Dünyanın farklı yerlerinden gelen genç mucitler, hazırladıkları  projeleri iki gün boyunca ilgili branştaki  jüri üyelerine ve gelen ziyaretçilere İngilizce olarak sundular. 

Gürcistan’ın Avrupa Birliği Bakanı Philip Dimitrov, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanı Lia Gigauri, Ulusal Patent Enstitüsü Genel Müdürü Iraklı Gvaladze ve Karadeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şevket Ercan Tunç`un da yer aldığı komite, Miryem Bayram`ın projesini dünya ikinciliğine layık gördü.                

Gürcistan’dan  dönüşünde, Cizre  kaymakamı Şenol Koca`yı makamında ziyaret eden  10. sınıf  öğrencisi Miryem Bayram ve ekibi, gururla taşıdıkları madalyayı Kaymakam Koca`ya sundular.             

Kaymakam Şenol Koca ziyaret sırasına yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimiz, kazanmış oldukları başarılarıyla ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin göğsünü kabarttılar. Cizre Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Kca ayrıca, Gürcistan’a giderek projenin sponsorluğunu üstlenen Cizre Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı`ya da teşekkürlerini ileten kaymakam Koca,  projenin danışmanlığını yapan Cizre Fen Lisesi öğrencileri Miryem Bayram, Berfin Ataman ve  Asiye Yeşilmen`i  birer cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.     

(Abit Dündar/ Muhammed Müldür –İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir