• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Vali  İpek  mucit  öğrencileri  ödüllendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Valisi Hasan İpek, ödül töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin bu başarısından dolayı çok mutlu olup  gurur duyduğunu  belirterek, bu başarıların öğrencileri  daha da kamçılayıp başarılarının  devamının getireceğine inandığını söyledi. 

Vali İpek, Şırnak’ın  son zamanlarda artık adının terörle değil başarılarla ve  güzelliklerle anılmaya başladığını belirterek, “ Geçen gün engelli bir öğrencimiz göğsümüzü kabartmıştı. Bugünlerde  de  orta okul ve lise düzeyinde bu çocuklarımız,  bizleri sevindirdi. Bunlar çözüm sürecinin bizlere sağladığı güzellikler. Umarım bunların devamı gelir.” diye konuştu.

İpek,ayrıca kızların ailelerini ve onları eğiten öğretmenleri  de tebrik ettiğini söyledi.

Konuşmasının  ardından Vali İpek, öğrencilere ödüllerini verdi.

Cizre Fen Lisesi 10.Sınıf öğrencisi Meryem Bayram, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bu bu yıl 8’cisi düzenlenen AB onaylı Uluslar arası Genç Mucitler Proje Olimpiyatlarında kimya alanında İngilizce olarak sunduğu ‘Polimerlerin Doğada Çözünme Süresini Düşürmek için Alternatif bir Yöntem’ adlı projesi ile dünya ikinci olarak gümüş madalya kazanıştı. 

Uludere Ballı ortaokulu öğrencisi Zeynep Kaya ise Matematik  dalında, ‘Bu Benim Eserim’ adlı projesiyle katıldığı  yarışmada Türkiye birincisi olmuştu. 

Ayrıca, 45. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışmasında Kimya alanında katılan Cizre Fen Lisesi öğrencilerinden Berfin Ataman ve Asiye Yeşilmen de TÜBİTAK teşvik ödülü almışlardı.  (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir