• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
Bir Anne Daha Evladına Hasret Gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 5 yıldır kalp hastalığı, böbrek hastalıkları olan ve gözlerini kaybeden Fatma Enes bu gün sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Son 3 aydır durumunun ağırlaşmasından dolayı hastaneye götürülerek tedavi altına alındığını belirten Fatma Enes`in kızı Hafize Özdel, annesinin son zamanlarda durumunu çok kötü olduğunu söyledi.

Özdel, 75 yaşındaki, annesinin durumunun ağırlaşmasının en büyük nedenlerinden birinin 3.5 yıl önce Tokat`a sürgün edilen kardeşi Muhammed Ali Enes`i görmekten mahrum edilmesi olduğunu söyledi..

"Anne ile evladı görüştürmemek için ellerinden geleni yaptılar"

Kardeşinin uzak bir cezaevine gönderilmesinden dolayı annesinin gidip görme fırsatı bulamadığını söyleyen Fatma Enes`in kızı Hafize Özdel, kardeşinin annesini en son 2011 yılımda gördüğünü ve o zamandan bu yana uzak olduğu için annesinin bir daha ziyaret etme fırsatı bulamadığını dile getirdi

Kardeşinin daha önceleri Kırıkkale E tipi cezaevinde olduğunu söyleyen Özdel, Muhammed Ali Enes`in 25 gün önce Tokat T tipi ceza evine getirildiğini belirterek, " kardeşim Diyarbakır’da iken annem gidip görebiliyordu. Ancak onu buralardan alıp götürdüler. Sürgün ettiler adeta. Aslında sadece O`na değil bütün ailesine ceza veriyorlar. Hepimize bu işkenceyi reva görüyorlar. Annem en son 3.5 yıl önce gömüştü. Ancak durumu ağırlaştığı için bir daha gidip görme fırsatı olmadı. Bu dünyada anne ile evladı görüştürmemek için ellerinden geleni yaptılar. Rabbim haklarından gelsin. Ne diyelim. Bari insafa gelerek, bir evladın annesinin taziyesine gelmesine müsaade etseler." diyerek yapılan uygulamalara tepki gösterdi.

"Annem kardeşimin hasreti ile vefat etti"

"Devletten ve yetkililerden tek isteğim var" diyerek yetkililere seslenen Muhammed Ali Enes`in babası Hacı Abdurrahman Enes, oğlunun annesinin taziyesine gelmesi için kendisine müsaade edilmesini istedi.

Ceza evinde bulunan mahkûmların annesi, babası, birinci dereceden yakınlarının vefatları olması durumunda kendilerine izin verilmesi gerektiğini söyleyen M. Ali Enes`in kız kardeşi Hafize Enes, " benim kardeşim M. Ali Enes`e izin versinler. Kardeşim annemizin yasına gelsin. Kardeşim 16 yıldır cezaevinde. Bizde 20 yıldır kardeşimizi görmüyoruz. Zaten annem kardeşimin hasreti ile vefat etti. Annem her gün kardeşimi görmek istiyordu. Annem kardeşimin üzüntüsü ile vefat etti. Annem kardeşim için o kadar ağladı ki gözleri artık görmez olmuştu. Annem kardeşim için gözlerini feda etti. Yetkililerden tek isteğimiz kardeşim annemi göremedi. Bari kardeşimi bıraksınlar da annemin yasına gelsin." ifadelerini kullandı.

(Ali Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir