• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Tarsus`ta çevre projelerinde yeni dönem çalışmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus Belediyesi çevre projeleri olan Ambalaj Atıklarının kaynağında ayrıştırılması amacıyla başlatılan “Geri Dönüşüm Projesi”  ve bitkisel atık yağların toplanması amacıyla yapılan ‘Tarsus Suyunu Koruyor’ Projeleri ile geri dönüşüme kazandırılmasına ek olarak ‘Atık Pillerin Toplanması’ projesi hayata geçirilerek ‘Bütünleşik Çevre Projeleri’ çalışmalarına hız verildi. 

Projenin eğitim ve halkı bilgilendirme çalışmaları kapsamında, Şahin Mahallesi’nde bulunan Emine Boro Ortaokulu ve Caminur Mahallesi’nde bulunan Kasım Ekenler Ortaokulunda projeler ile ilgili Çevre Mühendisleri tarafından yeni dönemde yapılacak uygulamalar anlatıldı. 

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre 2014 yılı başlangıcı itibariyle toplam 750 adet iç mekan kutusu, 116 adet dış mekan kutusu dağıtımı yapılmış olup, ilk ve orta öğretimde başlayan eğitim ve bilgilendirme programında 47 tane okula bu eğitimler verildi. Tarsus sınırları dâhilindeki bütün vatandaşlara bu eğitimler verilmeye devam edileceği bildirildi.

‘Geri Dönüşüm Projesi’ne katkı sağlamak ve gönüllü çevrecilik görevini yerine getirmek isteyen vatandaşların, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 616 11 00 no.lu numaraları arayarak kutu, konteynır ve geri dönüşebilen atıklarının alınması hususunda talepte bulunabileceği belirtildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir