• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gençlere yönelik projeler için eğitim alacaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – Adana’da düzenlenen eğitim programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcileri ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz katıldı.Ruhsal ve fiziksel değişimlerin yoğun olarak yaşandığı 11-18 yaş grubundaki gençlere destek olmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Genç Hayat Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında “Ben de Varım” ve “Yurtta Genç Var” isimli iki yeni projeyi hayata geçirdi.

 

Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de uygulanacak projelerin ilk ayağı öğretmen eğitimleri olarak belirlendi.

 

Projenin açılış konuşmasını Milli Eğitim Bakanlığı  Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz yaptı. Yılmaz yaptığı konuşmada: “ Beni heyecanlandıran  bu eğitimin sıra dışılığı ve informal olması bu seminere katılan öğretmenlerimizin neler kazandırdığı buradan giderken hayatınıza önemli katkılar sağlayacağınızı ümit ediyorum.  Kazanımlarınızı gittiğiniz yerlere taşıyacağınızı biliyorum. Güzel şeyler olacak,   öğretmen yetiştirmede strateji belirleyerek çalışma başlattık. ” dedi.

 

Etkinlikteki  bir diğer konuşmayı da İl Milli Eğitim Müdürü Muharrem Gelen yaptı. Gelen“ İlimize teşrif eden katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu seminere katılım sağlayan öğretmen arkadaşlarımızın da ciddi katkılar sağlayacağını  temenni ediyorum.  Güçlü bir ortaklıkla önemli bir başarı yapıldı. İlimiz de istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.

 

Eğitime katılan öğretmenler, dört gün boyunca uzman eğitmenlerce; etkin dinleme, empati, çatışma yönetimi, takım çalışması, toplumsal cinsiyet, sosyal sorumluluk, istihdam, meslek seçimi, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri konularında interaktif ve nonformal eğitim teknikleriyle hazırlanmış çalışmalara katıldılar. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Hizmet içi Eğitim Sertifikası alan  öğretmenler öğretmenle, kendi okullarındaki öğrencileriyle bir yıl boyunca atölye ve saha çalışmaları gerçekleştirecekler.  (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir