• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başbakan Kılıçdaroğlu`ndan Tazminat Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran 2013`te bir televizyon programında ve 29 Ekim 2013`te Tandoğan Meydanı`nda düzenlenen "Cumhuriyet Mitingi"nde yaptığı konuşmalarda, "kişilik haklarına saldırdığı ve ağır hakaretlerde bulunduğu" gerekçesiyle açtığı davada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`ndan 10 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Erdoğan`ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Kılıçdaroğlu`nun avukatı Celal Çelik katıldı.

Davayı kısmen kabul eden Hakim İsmail Demirtaş, Kılıçdaroğlu`nun Başbakan Erdoğan`a 10 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu`nun, 3 Haziran 2013`te bir televizyon programında ve 29 Ekim`de Tandoğan Meydanı`nda düzenlenen "Cumhuriyet Mitingi"nde yaptığı söz konusu konuşmalarının, açıkça hakaret etmeyi, aşağılamayı, Başbakan Erdoğan`ın kişilik haklarının toplum katında zedelenmesini, husumete ve kine maruz kalmasını amaçladığı savunulan dilekçede, Kılıçdaroğlu`ndan 100 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir