• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
Hergün Binlercesi Müslüman...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BREZİLYA - Fransız Haber Ajansı AFP ile çalışan bir gazetecinin Brezilya`da gerçekleştirdiği rapora göre, Brezilya`da müslümanların sayısı, 2010 yılında, 700 000`den 3 milyona ulaştı. Bu sayı nasıl tespit oldu sorusuna gelince, müslümanların sayısı şu anda mevcut olan veya inşaat halinde olan camilerden anlaşılıyor. Brezilya`da 127 Cami bulunuyor. Bu sayı son 10 yılda dört kat arttığı izlenildi.

Şüphesiz, önceleri Brezilya`daki Müslümanlar, Filistin, Lübnan ve Suriye`den göç eden Müslümanlardan ibaretti. Ancak son yıllarda Brezilya kökenli olup İslama girenlerin sayısında bir patlama yaşandı ve bugün Brezilya`da yaşayan Müslümanların yüzde 85 civarı Brezilya kökenli. Müslümanların en çok görüldüğü yer ise başkent Rio De Janerio ve kenar mahalleleri. Bazı mahallelerde, tamamıyla İslami bir çerçeve hâkim: Helal ürünler, örtülü bayanlar, İslami kitap ve müzik kırtasiyeleri...

Peki, neden İslam? İslam`ı seçen insanların çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Bir diğer yandan, fakirlik, işsizlik, uyuşturucu, ırkçılık ve hırsızlık gibi sorunların yaşandığı mahallerde İslam çözüm olarak öne çıkıyor. Ülkedeki en büyük sorun uyuşturucu ve ırkçılık. Zira Brezilya`da her gün birçok genç uyuşturucudan dolayı ölüyor. Ve birçok insan renk ve ırklarından dolayı kendilerinin dışlandığını hissediyor. İslam insanların yaşama şekillerini ve davranışlarını yeniden çizdiğinden dolayı, bu sorunlara hızlı bir cevap olarak algılanıyor. (Ahmet Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir