• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Erdoğan Abbas`la Mısır`da görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas`ın, 3 günlük resmi bir gezi için 12 Eylül Pazartesi günü geleceği Kahire`de, aynı tarihte Mısır`a resmi ziyarete bulunacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği bildirildi.

Mısır resmi haber ajansı MENA`nın haberine göre, Filistin`in Kahire Büyükelçisi Bereket el Farra, yazılı açıklamasında, Abbas ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Kahire`de bir araya geleceklerini belirtti.
Farra, Abbas`ın Mısır ziyaretinde, Filistin`deki genel durum ve Filistin`in BM`ye yapacağı devlet olarak tanınma başvurusu için destek konularının ön plana çıkacağını vurguladı.

Bereket el Farra, söz konusu ziyarete Abbas`ın, Mısır Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi, El Ezher Şeyhi Ahmet Tayyip, Mısır Kıpti Patriği Baba Şenuda ve Avrupa Birliği`nden Catherine Ashton ile de bir araya geleceğini kaydetti.

RUDEYNA: BM BAŞVURUSU GÖRÜŞÜLECEK

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin devletinin BM tarafından üye olarak tanınmasıyla ilgili başvuru konusunu, Pazartesi günü Kahire`de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AB`nin Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile birlikte değerlendireceği bildirildi.

Açıklamayı, Abbas`ın Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, Filistin`in resmi haber ajansı WAFA`ya yaptı.
Ebu Rudeyna, Abbas`ın konuyla ilgili olarak AB`nın tutumuyla ilgili görüşü dinleyeceğini belirtirken, Filistin liderliğinin bu konuda her türlü görüşü dinlemeye hazır olduğunu dile getirdi.

Abbas`ın bu toplantıda, Filistin liderliğinin BM Genel Kuruluna mı yoksa BM Güvenlik Konseyine mi gideceğini açıklamasının beklendiği de belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir