• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
Veysel Karani Türbesi İstanbul`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Hz. Veysel Karani türbesinin minyatürü düzenlenen törenle Miniatürk’te ziyarete açıldı. Törene; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Veysel Karâni Hazretlerinin 59`uncu kuşak torunu Barış Samir ve çok sayıda kişi katıldı. 

Kur`an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan programda bir konuşma yapan İstanbul Valisi Mutlu; "Hepimiz, Veysel Karani Hazretleri`nde olduğu gibi anne sevgisini derinden hissetmeliyiz. Anne ve babalarımızın değerini bilmeli ve onlara layık birer evlat olabilmek için Veysel Karani Hazretleri`ni kendimize örnek almalı, bizi bugünlere getiren ebeveynlerimiz için canı gönülden çalışmalıyız." dedi. 

Veysel Karâni Hazretlerini, "Allah dostu, Peygamber ahlakıyla ahlaklanmış ve anne sevgisinin sembolü" olarak niteleyen Vali Mutlu, "İnşallah İstanbul da, Veysel Karâni Hazretlerinin türbesini bulunduran Siirt gibi, bu güzel manevi şahsın bereketinden ve ona edilen dualardan nasiplenir." dedi. 

Siirt Valisi Ahmet Aydın da Siirt`in evliyaları ve ulemaları ile çok bereketli bir şehir olduğunu vurgulayarak, geçen sen İsmail Fakirullah Hazretlerinin türbesini, bu sene Veysel Karâni Hazretlerinin türbesini Miniatürk’e kazandırdıklarını, gelecek sene de Siirt Ulucami’nin minyatürünü Miniatürk’te görmek istediklerini söyledi. 

Tören programının ardından Vali Mutlu ve protokol üyeleri tarafından, Veysel Karâni Hazretlerinin türbesinin minyatürü dualar eşliğinde ziyarete açıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir