• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
`Büyük Tufan` filmindeki gemiyi Şırnak`a getirme girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Kültür,Turizm ve Kalkınma  Derneği, ‘Nuh-Büyük Tufan’ filminde kullanılan  Nuh’un gemisini ABD’den  getirtip  Cudi Dağı’na  yerleştirmek  için girişimlere  başladı.

Şırnak Kültür,Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Cihan Birlik, Rusell Crowe’nin başrolünü oynadığı ‘Nuh, Büyük Tufan’ filminde kullanılan Nuh’un gemisini ABD’den getirip Cudi Dağı’na koyacaklarını ve bunun için Turizm Bakanı Ömer Çelik ile görüştüğünü ve bakanlık tarafından da girişimlerin başladığını ifade etti.

Birlik, geminin gelmesi halinde Cudi Dağı eteklerine Milli Park kurarak  gemiyi buraya yerleştireceklerini,  bunun da Şırnak için Turizm açısından  büyük bir katkı sağlayacağını  söyledi.

Birlik, çözüm süreciyle birlikte bölgede çok güzel bir ortam oluştuğunu belirterek,  “Çanakkale’ye Truva atı  nasıl Yunanistan’dan getirilmişse , Panama’da çekimi yapılan ‘Nuh, Büyük Tufan’ filminde kullanılan gemiyi de Şırnak’a getireceğiz. Gemiyi yıllarca çatışmalarla gündeme gelen Cudi’ye getirip, burayı Milli Park ilan ederek, ardından bölge şartlarına  uygun hayvanları buraya getirip bir hayvanat bahçesi yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Şırnak Valiliğinin  de projeye destek verdiğini ifade eden Birlik, filmdeki gemiyi almaları halinde kentte turist akını olacağını ileri sürdü.

(Mustafa Erkan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir