• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
`Yeni Okulumuzun Adı ‘Sait Nursi İmam Hatip Lisesi’ Olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğinin geleneksel hale getirdiği imam hatip buluşma yemeğinde konuşan Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, Mardin’de yapılacak yeni okula Sait Nursi isminin verileceğini söyledi.

Programa  Marim-Der Başkan Yardımcısı Abdulsamet Yılmaz ve Şeyhmus Güneş, Yardımcı Doçent Cüneyt Gökçe, Ohak-Der Başkanı Burhan Hedbi, İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeni Mehmet Mazi, İl Sağlık  Müdürü Mehmet Derviş,İl Milli Eğitim  Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Söğüt başta olmak üzere Mardin İmam Hatip Lisesinden mezun olanlar , STK başkanları, okulda görev yapan öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Program İmam Hatip Lisesi öğrencisinin Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlandı.

Daha sonra imam hatiplerin önemine değinen Marim-Der Başkanı Abdürrahim Akdağ,  “Geleneksel hale getirdiğimiz Mardin İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Yemeği’nin bu yıl altıncısını düzenliyoruz ve dernek olarak amacımız bugüne kadar okulumuzdan mezun olan ve zamanla birbirlerinden uzaklaşmış olan kişileri bir araya getirmek, mezun olalı birkaç yıl olan kişilerle yıllar önce mezun olanları tanıştırmak, kaynaştırmak, yeni yeni dostluklar kurmak. İmam Hatip Lisesi mezunlarımızdan vefat edenlere Allah`tan rahmet, sağ olanların kendilerine ve ailelerine sıhhat ve selamet diliyorum.” şeklinde konuştu.

Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Bugün bütün ilçelerimizde imam hatip okulları var. Liselerde kız erkek ayrı ayrı var. Ama yoğun bir talep var. Buraya kaydetmediğimiz öğrencilerimizin manevi sorumluluğu altında eziliyoruz. Ama inşallah bunu beraber aşacağız.” dedi.

“Yeni okulumuzun adı ‘Sait Nursi İmam Hatip Lisesi’ olacak”

Yeni yapılan okula Sait Nursi ismini vereceklerini kaydeden Akdağ, “Mardin`e 32 derslikli ve 300 yataklı pansiyonu olan okulumuz önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında inşallah açılacaktır. Bir sonraki programımızı kendi okulumuzda yapmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Yeni okulumuzun adı Sait Nursi İmam Hatip Lisesi olacak, dedi.

Akdağ, dünyanın muhtaç olduğu ruhun İmam Hatip ruhu olduğunu belirterek amaçlarının pilav yemek değil mezunlarla bir araya gelerek İmam Hatip ruhunu yaşatmak olduğunu sözlerine ekledi.

(Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir