• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Filistin’de Mutabakat Gazetelere Yasakları Kaldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin yönetiminin Gazze`de yayımlanan gazetelerin Batı Şeria`da dağıtımına yarından itibaren izin verdiği bildirildi.

Gazze`deki Filistin hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Özgürlükler Komitesi Başkanı Mustafa el-Bergusi`nin, Başbakan İsmail Heniye ile telefonda görüştüğü ve Filistin yönetiminin Gazze`de yayımlanan gazetelerin yarından itibaren Batı Şeria`da dağıtılmasına izin verdiğini söylediği belirtildi.

Açıklamada Bergusi`nin Heniye`ye ayrıca Batı Şeria`daki siyasi tutuklular dosyasını takip ettikleri yönünde bilgi verdiği de kaydedildi.

Fetih ve Hamas arasında 23 Nisan`da milli mutabakata varılmasının ardından ilk kez Kudüs gazetesinin, Gazze`de yeniden dağıtımına izin verilmişti.

Gazze`deki Filistin hükümeti, 2007 yılında, Kudüs, Yeni Hayat, El-Eyyam ve El-Menar gazeteleri ile bazı aylık ve haftalık dergilerin dağıtımını yasaklamıştı. Batı Şeria`da da 7 yıldır, Gazze`de yayımlanan Er-Risale, Filistin, El-İstiklal gazetelerinin dağıtımına izin verilmiyordu.

Milli mutabakatın ardından geçen çarşamba günü Gazze`de ilk toplantısını düzenleyen Özgürlükler Komitesi, gecikme olmaksızın gazetelerin Batı Şeria ve Gazze`de dağıtımına izin verilmesini talep etmişti.

Filistin`de 2006 yılında seçimleri kazanan Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıklar, uzlaşı hükümetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesini öngören anlaşmayla sona erdirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir