• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
İhvan Lideri Bedii: Terörün Davetçisi Değiliz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, basının yansıttığının aksine mensup olduğu İhvan teşkilatının hiçbir zaman ‘terörün davetçisi’ olmadığını söyledi.

Mısır`ın başkenti Kahire’deki Şubra Hayme Ceza Mahkemesi`nde 47 sanıkla, "Şiddete teşvik, yol kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku yaratma" suçlamasıyla yargılanan Bedii, mahkeme heyetinin, kafesten çıkmasına izin vermesinin ardından yaptığı konuşmada, "İstediğimiz tek şey hakikat ve adalettir. İhvan`ın tarihi, İhvan`a atfedilenlerin yalan olduğuna şahitlik etmesine rağmen, basın bizi ve teşkilatımızı terörist gösteriyor. Buna karşı ben ve teşkilatım mahkemeden yardım istiyoruz" dedi.

‘Gerçek terörist Mursi’yi görevden alanlardır’
“Hakkımızda söylenilenin tersine biz terörist değiliz, gerçek teröristler, Mısır halkını terörle korkutan ve ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi görevden alanlardır" ifadesini kullanan Bedii şunları söyledi:

"Tek bir delilleri olmamasına rağmen beni 30’dan fazla davada suçluyorlar. Bazı davalarda ihtiyatı hapis yatmamın yanı sıra gıyabımda idama mahkum edildim, bu durum Mısır yargısı açısından büyük ihanet teşkil ediyor."

Bedii konuşmasını, "Sanık olan biz, suçluya dönüştük. Bize karşı alınan her karar batıl hükmündedir. Darbe başarısızlıkla sonuçlanacak ve Mısır ile yargısı asıl konumuna dönecek" diyerek bitirdi.

Dava 10 Mayıs’a ertelendi
Bedii ve 47 sanığın şiddete teşvik, yol kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku yaratma" suçlamasıyla yargılandıkları davada mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını tamamlaması için duruşmayı 10 Mayıs`a erteledi.

Davada, Bedii’nin yanı sıra Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed Biltaci, HAP Başkan Yardımcısı İsam Aryan ve eski Tedarik Bakanı Basim Avde`nin de arasında bulunduğu 48 sanık yargılanıyor.

Mısır`daki Minya Mahkemesi başka bir davada İhvan lideri Bedii`nin de aralarında bulunduğu 683 kişiye idam cezası vermişti. Mahkeme idam kararlarını istişare etmesi amacıyla ülkedeki en yüksek dini otorite olan müftüye gönderdi.

Ordunun 3 Temmuz 2013`te yönetime müdahalesinin ardından darbe karşıtları, Kahire-İskenderiye güzergâhında bulunan Kalyub kentinde ‘Ziraat yolu’ olarak adlandırılan otobanı kapatarak trafiğin aksamasına neden olmuştu.

Göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir