• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Şanlıurfa Kent Müzesi çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-  Çeşitli dönemlerde yaşanan afetler ve savaşlardan dolayı büyük zarar gören, yer yer duvar kalıntılarıyla günümüze kadar gelen Urfa Şehir Surlarının önemli bir bölümünü oluşturan tarihi Mahmutoğlu Kulesinin Kent Müzesine dönüştürülmesi çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kent Müzesi`nde Şanlıurfa’nın kuruluşundan günümüze kadar tarihi, coğrafi, arkeoloji, inanç, kültürel, sosyal, ekonomik, ticari, ulaşım, sağlık, mimari ve turistik yapısına ilişkin gelişimi ve bu gelişim süreci içinde önem arz eden şahıs ve olayların bilgilerinin yer alacağı müzede ayrıca Urfa`nın tarihi yerleri de animasyon şeklinde görülebilecek.

Özellikle Göbeklitepe`nin görüntülerini gösteren animasyon dikkat çekiyor. Yine Urfa hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçiler kendilerine verilecek okutucu cihazla müzenin değişik yerlerinde bulunan cihazlarda gerekli Urfa hakkında merak ettikleri bilgileri alabilecek.

Karacadağ Kalkınma Ajansı`nın yüzde 75 mali destek verdiği Kent  Müzesi`nde kent maketi, Şanlıurfa’da yaşamış peygamberlere ait görsel tanıtımlar,Urfa`ya has her türlü bilgi, belge, müzik aletleri, kitap, berat, fotoğraf, el aletleri, geleneksel giysiler, mutfak araçları, el sanatlarına ilişkin malzemeler de sergilenecek.

Şanlıurfa`nın bilinmeyen tarihini gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen projenin kısa bir sürede bitmesi bekleniyor.

Şu anda Turizm Kültür Müdürlüğü`ne ait olan müzenin bittikten kısa bir süre sonra Büyükşehir Belediye`sine devredileceği belirtildi.

Ayrıca Mahmutoğlu Kulesi`nde Şanlıurfa’da yakın zamanda ortaya çıkarılan 12 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Göbeklitepe’deki bazı eşyaların da sergilenecek.

(Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir