• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Silopi`de öğrenciler annelerine mektup yazdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - PTT Silopi Şubesi tarafından ‘Zarf-kağıt bizden göndermesi sizden’ kampanyası kapsamında bin 200 öğrenci annesine mektup yazdı. Mektupların 500 adedi Mehmet Akif Ersoy ilköğretim kurumları, 400 adedi Kaymakam Teoman Ünüsan İlk ve Ortaokulu ve 200 adedi de Koç Ortaokulu öğrencileri tarafından PTT personeline teslim edildi. 3 okulun dâhil olduğu mektup kampanyasına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği görüldü. 

Mektup yazan minik öğrenciler duygularını kâğıda döktü. Annelerine en güzel sözleri ve şiirleri yazan minikler, daha sonra mektup kağıtlarını zarfın içerisine koydu. Zarflara gönderilecek adres bilgilerini yazan öğrenciler mektupları, annelerine gönderdi. 

Annelerine mektup yazan öğrenciler, “Annemize sürpriz yapacağız. Ona mektup yazdık. Annemizi çok seviyoruz.”diyerek duygularını ifade etti. Bazı öğrenciler de annelerine yazdıkları şiirleri sınıfta okudu. Minik bir kız öğrencinin annesine yazdığı “Anneciğim seni çok seviyorum. Ben hasta olduğumda sen hep yanımda oldun. Babam horul horul uyurken sen benim yanımdaydın. Sana ne desem azdır. Mesela seni çok seviyorum. Düştüğümde sen beni bir öpücükle iyileştirirsin. Sen hep benim iyiliğimi düşünürsün.” şiiri hem güldürdü hem de alkış aldı.

Anneler günü kampanyası hakkında bilgi veren Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Kurumları Okul Müdürü Onur Ademoğlu, “Anneler Günü etkinliği kapsamında okulumuz öğrencileri annelerine mektup yazdı. Bu etkinlikle amacımız annelerimize ulaşmak, çocuklarımızın duygularını bir nebzede olsun annelerine mektup yolu ile iletmeleridir. Çocuklar ayrıca mektup türünün özelliklerini kavrayabilmeleri ve mektup türü ile ilgili hayatlarının ileriki safhalarında mektup yazabilmeleri açısından önemlidir. Okulumuzda 500 öğrenci annelerine mektup yazarak onlara sürpriz yaparak sevindirecek.” dedi.

 (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir