• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
Öğretmenler saldırıları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Yüreğir İlçesi Karşıyaka Teknik Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri, son zamanlarda öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarını ve bugün okullarında bir eğitimciye  yönelik saldırıyı  protesto etmek için basın açıklaması yaptı. 

Okul önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda öğretmen, öğrenci, veli ve sendika görevlisi destek verdi. Grup adına açıklama yapan  Zeynel Kete, son zamanlarda öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, “Okullarda öğretmenlere yönelik şiddet bu olayda da görüldüğü gibi okul içerisine kadar girmiştir.” dedi.

“Hemen her gün basına düşen ve buna benzer haberlerde görünen somut gerçek eğitimin içinde bulunduğu durumu gözler önüne sermektedir.” diyen Kete, “Matematik öğretmeni Lokman Ay, öğrenci ve yakınları tarafından saldırıya uğrayarak hastanelik edilmiştir.” şeklinde konuştu.

“Yaşanan şiddet eğitimi olumsuz etkiliyor”

Türkiye genelinde artan şiddet olaylarına dikkat çeken Kete, artan şiddet olaylarından öğretmenlerde etkilenmektedir. Hiç bir emniyeti  olmayan öğretmenler, şiddet kaygısı yaşamakta ve bu durum ister istemez eğitimi olumsuz etkilemektedir.” dedi. 

Kete, son olarak yetkililere seslenerek, “öğretmenler ile öğrenci ve velilerini karşı karşıya getirecek uygulamalar bir an önce gözden geçirilmelidir. Aksi takdirde bu gibi şiddet haberlerini görmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir