• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sahra çölünde yine dram: Onlarca göçmen kayıp
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Sahra çölünde yaklaşık 30 kaçak göçmen çölün ortasında terk edildi. Göçmenlerin yemek ve sularının olmadığı bildiriliyor. Otuz göçmeni bulmak için çölde arama çalışması başlatıldı.
Nijer yasadışı göçmenlerin, Kuzey Afrika`ya veya Avrupa`ya ulaşmak sıklıkla kullandıkları bir güzergah olarak biliniyor. Ancak mültecilerin yeni bir hayat umuduyla çıktıkları bu yol oldukça tehlikeli bir yol olarak ifade ediliyor. Sahra çölünün geçmek zorunda olan göçmenler açlık ve susuzluktan dolayı hayatını kaybedebiliyor.

Çölde kaybolana göçmenleri bulmak için Nijer ve Cezayir sınır muhafızları sınır kapılarını açtılar. Çölde kaybolan göçmenlerin yiyecek ve sularının olmadığı belirtiliyor. Bu yüzden göçmenlere acilen ulaşılması gerekiyor.

Arama çalışmalarındaki alarm seviyesi, gruptan ayrılan 14 kişilik kadın ve çocukların oluşturduğu göçmenler bulunduktan sonra daha yukarı çekildi. Hala kayıp olan göçmenler arasında kadın ve çocukların da olduğu tahmin ediliyor.
Basına açıklama yapması yasak olduğu için isminin gizli kalmasını isteyen bir Nijer askeri, göçmenlerin çöle 1 Mayıs`ta bırakıldığını söyledi. Asker, göçmenlerin bir araçla Sahra çölünün içine götürüldüğünü ve çölün ortasında terkedildiğini, 14 kişinin kurtarıldığını ancak grubun geri kalanının kaybolduğunu söyledi.
Konuyla ilgili Cezayir makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

SAHRA ÇÖLÜ GÖÇMENLER İÇİN TEHLİKELİ BİR GÜZERGAH

Geçtiğimiz yıl 92 göçmen Sahra çölünü geçerek Cezayir`e ulaşmaya çalışırken hayatını kaybetmişti. Çad ve Nijer`den gelerek Cezayir`e kaçmak isteyen göçmenler Sahra çölünde sıklıkla kayboluyor.
Bölgedeki bazı kaynaklar insan kaçakçılarının göçmenleri özellikle Sahra çölünün ortasında bıraktığını ve ölüme terkettiğini ifade ediyor. Geçtiğimiz yıl 92 göçmenin Sahra çölünde ölü olarak bulunması dikkatleri bir kez daha bu bölgeye çekmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir