• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Kışanak, protestocu şoförleri uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, belediye araçlarının ilçelere sefer sayısını artırmasını protesto  eden şoförleri uyardı.  Şoförler ile diyaloga hazır olduklarını ancak otogarda eylem yapan şoförlerin fiili durumunun diyalog kanallarını zorladığını ifade etti.  Kışanak,  "Bu doğru bir durum değildir. Diyalog kanallarını da zorlayan bir yaklaşımdır." diyerek şoförleri üstü kapalı uyardı.

 

Yapılan eylem ile ilgili olarak  açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Kışanak, minibüs kooperatifleri ile diyaloga hazır olduklarını ve sorunu konuşarak çözmekten yana olduklarını söyledi.

 

Kışanak, "Şu anda belediyemizin sefer sayıları daha arttırılmış, daha ucuz toplu taşıma ücreti sunmasından olanaklı bir rahatsızlıkları var.  Belediye bunu yaparsa insanlar doğal olarak belediye araçlarını tercih ediyorlar. Bizim yolcu kapasitemiz düştü, biz kar elde edemiyoruz diyorlar. Bu konudaki taleplerini konuşmaya tartışmaya açığız. Hiçbir sosyal grubu dışlamıyoruz. Hiçbir sosyal grup bizim ilgi alanımız dışındadır gidin ne yaparsanız yapın demiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Minibüsçüler ile ilgili meselenin çözümü noktasında tartışmaya ve taleplerini dinlemeye hazır olduklarını ifade etti.  Kışanak, diyalog kanallarını açık bıraktıklarını söyleyerek, sabah saatlerinde minibüs şoförlerinin yaptığı eylemi diyalog kanallarını da zorlayan bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

 

Kışanak, "Bu nedenle bugün otogarda yarattıkları fiili durumu doğru ve haklı bulmuyorum. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Bu doğru bir durum değildir. " ifadelerini kullandı.

 

Büyükşehir Belediyesi araçlarının  ilçelere sefer sayısını artırmasıyla maddi olarak büyük zarara uğradıklarını ifade eden şoförler sabah saatlerin kontak kapama eylemi yapmıştı.  İşler belediyeye 200-300 bin TL vererek aldıkları hatların Büyükşehir belediyesi tarafından adeta heba edildiğini dile getirmişlerdi.  (Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir