• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
PKK,  BDP'ye oy vermeyen hayvan sahiplerini tehdit etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Karlıova ilçesinde baharın gelmesiyle hayvanlarını yaylaya götüren vatandaşlar, yaylaya gelen bir grup PKK’li tarafından, BDP’ye oy vermedikleri gerekçesiyle tehdit edildi.

 

Yaylaya gelen PKK’liler, ‘Bu sene BDP’ye oy vermediğiniz için, size ceza olarak 5 yıl boyunca yaylalar yasak’ denilerek sürü çobanlarını tehdit ettiler.  Can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle yaylaları terk etme mecburiyetinde kalan hayvan sahipleri,  perişan durumda olduklarını söylediler.

 

Can güvenlikleri tehlikesi gerekçesiyle İsmini vermek istemeyen hayvan sahipleri, ‘’Karlıova’da oturuyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda baharın gelmesiyle hayvanlarımızı Karlıova yaylarından, Kale yaylasına götürdük. Gece saatlerinde yaylada bulunan sürü çobanlarımızın yanına bir grup PKK’li oldukları anlaşılan şahıslar gidiyor. ‘Siz Karlıova Belediyesi için BDP’ye oy vermediniz. Siz hayvan sahiplerine bu yaylaları, 5 yıl boyunca hayvanları buraya getirmenizi yasaklıyoruz. Bir daha sizleri burada görmek istemiyoruz’ denilerek, sürü çobanları tehdit ediliyor.’’ Dediler.

 

Hayvan sahipler tehdit üzerine can güvenliklerinin tehlikeye girdiklerini belirterek, hayvanlarını yayladan indirdiğini, yapılanların zulüm olduğunu ifade ettiler. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir