• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Öğrencilere kuş türleri semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü tarafından Batman’daki öğrencilere “10-11 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü” nedeniyle bilgilendirme semineri verildi.

 

Batman’daki Kültür, Zübeyde Hanım, Vakıflar ve Ziya Gökalp Ortaokullarını gezen Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Erol Hurma ve Orman Muhafaza Memuru A.Kadir Erkek tarafından öğrenciler, sinevizyon gösterimi eşliğinde kuş türleri ile ilgili bilgilendiriliyor.

 

Yaptıkları seminer ile ilgili bilgi veren Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Erol Hurman, “10-11 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü” nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı Batman Şubesi tarafından 4 tane Batman’daki ortaokulda eğitim verilmektedir. Bu verilen eğitimde Türkiye’deki kuş türlerinin, koruma altındaki türlerin ve göçmen türleri hakkında öğrencilere bilgi verilip öğrencilerin bilinçlenmesi amaçlanmaktadır. Kültür, Zübeyde Hanım, Vakıflar ve Ziya Gökalp Ortaokullarında eğitim verdik. Öğrencilere Türkiye’de koruma altındaki kuş türlerini, bu türlerlerin neden koruma altına girdiğini, kuş türlerinin üzerindeki tehditlerin neler olduğunu öğrencilere anlattık.” dedi.

 

Kendilerine kuş türleri hakkında bilgi verilmesiyle sevinen öğrenciler de mutluluğunu paylaşarak, böylesi bir seminerin düzenlemesinde emeği geçenlere ise teşekkür etti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir