• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
Lösemiye dikkat çekmek için Ankara`ya yürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin Ekip Lideri Hakan Topal, 7 yaşındaki oğlunu 3 yıl önce lösemi nedeniyle kaybetmesinin ardından bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla Ankara`ya yürüyüş başlattı. 

“Adım Adım Lösemiyle Mücadele” sloganı ile Mersin`de başladığı yürüyüşüne Tarsus’ta verdiği mola ile devam eden AKUT Ekip Lideri Topal, “Buradaki en büyük etken, çocuklarımızın çektiği sıkıntıları onlarla birlikte yaşamak ve sorunlarını mümkün olduğu kadar dile getirmek. Ben yaklaşık 3 yıl önce lösemi hastalığından oğlumu kaybettim. Biz bu acıyı yaşadık inşallah başka aileler yaşamaz. Yolculuk sırasında birçok noktadan destekçilerimiz olacak.” dedi. 

Topal, uzun yürüyüşe bağlı olarak ayaklarında meydana gelen yaralara bazen uğradıkları merkezlerde sağlık ekiplerinin müdahale ettiklerini bazen de sadece kendisinin tedavisini yaptığını söyledi. 

Yürüyüş esnasında ihtiyacı olan malzemelerini koymak amacıyla özel tasarımlı aracını alan Topal, Tarsus’ta dinlendikten sonra uzun ve zorlu yürüyüşüne devam ederken yürüyüşünün yaklaşık 10 gün süreceğini ifade etti. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir