• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
Kurtulmuş`tan Suriyelilerin kaldığı kampa ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’nın Harran ilçesini ziyaret etti.

İlk olarak Suriyeli misafirlerin kaldığı Harran Konteynır Kenti`ne giden Kurtulmuş ve Başkan Güvenç, burada Harran Kaymakamı Selami Yazıcı`dan bilgi aldı.

Konteynır kentte Suriyeli misafirlerin yaşam alanlarını yerinde gören Kurtulmuş, Harran Konteynır Kent Anaokulunda öğrencilerle bir araya geldi, çocuklar tarafından yapılan resimleri inceledi. 

Türkiye`nin dünyanın her yerine yardım eli uzattığını vurgulayan Kurtulmuş, “Şunu ifade etmek isterim ki burası insanlığın son adası. Biz büyük bir ülke olarak; nereden, kim olursa olsun, zulme uğrayan kim olursa onlara kapımızı ve kucağımızı açarız. Türkiye, Suriyeli misafirlerimizi birçok kentimizde ağırlıyor. Devlet imkânlarıyla ağırlıyor. Şanlıurfalı Sivil Toplum Kuruluşları 240 yardım TIR’ı Suriye’ye ulaştırmış. Bu sadece Şanlıurfa’daki insanların yardımı ile yapıldı. Türkiye genelinden binlerce TIR yardımı geldi." şeklinde konuştu. 

Harran’daki konteynır kenttin örnek bir yapıda olduğunu ifade eden Kurtulmuş, 14 bin Suriyeli misafiri Harran’da ağırladıklarını belirtti. 

Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, daha sonra ilçede bulunan dünyanın ilk İslam Üniversitesi`nin kalıntılarını, Emeviler döneminden kalma Ulu Cami`yi ve Hayatü’l Harrani’yi ziyaret etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir