• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
BEÜ de İŞKUR hizmet noktası açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde ‘İŞKUR Hizmet Noktası’ açıldı. Kesilen açılış kurdelesinin ardından konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, ülkede işsizliğin temel nedenlerinin başında mesleksizliğin geldiğini belirterek, bunun en önemli nedenlerinin bireylerin işgücü piyasası, meslek seçimi ve iş arama konularındaki bilgi eksikliği olduğunu söyledi.

Aslan, konuşmasına devamla; “Kurumumuzca yürütülmekte olan iş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerinin iş arayanlarının yanı sıra örgün eğitim kurumları ve üniversitelerle geliştirilerek yürütülmesi; hizmetlerimizin yaygınlaştırılması, kurumun tanınırlığının arttırılması, işbirliği kültürünün geliştirilmesi, aynı zamanda üniversite öğrencilerinin meslek seçimi ve işgücü piyasası konularında farkındalıklarının arttırılması açısından büyük önem taşımaktadır

Açılan hizmet noktasında iş ve meslek danışmanlarımız tarafından, haftanın üç günü öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama ve CV oluşturma konularında bilgiler verilerek, öğrencilerin işgücü piyasasına daha sağlam adımlarla girmeleri amaçlanmaktadır.” dedi.

İŞKUR Hizmet Noktasının BEÜ üniversitesinde açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Güney, bu tür faaliyetlerin Bologna Eğitim Süreci kapsamında devam ettirilen faaliyetler olduğunu belirtti.

Güney, “Öğrencilerin Europass’a uygun CV hazırlama konusunda seminerleri devam ediyor. İŞKUR bunların tamamlayıcısı olacaktır. Öğrencileri iş hayatında bekleyen sorunların çözümünde ve öğrencilerin iş hayatına nasıl hazırlanacağı konusunda İşkur bize büyük destek olacaktır.” şeklinde konuştu.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir