• DOLAR 32.514
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2490.088
  • ...
Ağrı`da ökul öncesi öğrenciler için çocuk şenliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı Atatürk Anaokulu tarafından ‘Küçük Adımlarla Büyük Hedeflere’ projesi kapsamında okul öncesi öğrenciler  için  şehir  stadyumunda çocuk şenliği düzenlendi.

Çocuk  şenliğine Vali Yardımcısı Taner Tengir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Şube Müdürü Nurcan Çelik, Anaokulu Müdürleri, Okulöncesi Öğretmenleri, öğrenciler  ve velileri  katıldı.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Atatürk Anaokulu’nun hazırlayıp yürütmekte olduğu projenin öncelikleri sosyal uyum, ekonomik ve kültürel farklılıkların azaltılmasına yönelik yaklaşımların,  çocukların bir araya gelmesine zemin hazırlayan çalışmalar olduğunu söyledi.

Düzenlenen bu şenliğin öncelikle köy dışına çıkamayan ve köyde sosyal bir etkinliğe dahil olamayan ve yalnızlık çeken öğrencilere sosyal açıdan büyük destek olacağını belirten Dursun, “Bu şenlik Ağrı için, Ağrılı çocuklar için önemli bir şenliktir. İlimizde bulunan okul öncesi kurumlar için önemli ve büyük bir adımdır. Bu tür etkinliklerin ilimizde de başlamış olması bizleri mutlu etmektedir. Bu tür organizasyonlar okul öncesi kurumlarımızda eğitim öğretim gören öğrencilerimizin sosyal gelişimlerini sağlayacaktır. Ayrıca öğrenciler,  bu tür büyük organizasyonlarda bir araya gelerek yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edinerek sözel ve  dilsel gelişimlerini sağlayacaklardır. Ayrıca okul öncesi öğrenciler,  ne kadar farklı şartlarda yaşamlarını sürseler de, ortak dilleri oyundur. Bu şenlikte de oyunlar oynayarak, çeşitli okul öncesi etkinlikler  yaparak, birlikte hoşça, mutlu vakit geçirecekler ve hayatları boyunca bugün hafızalarından kolay kolay çıkmayacaktır. Şenlikle birlikte köylerde ve ilimizde oluşacak olumlu bir hava, uzun vadede okullaşma oranına etki edecektir. Programa tüm köy okullarında bulunan anasınıfları katılım gösterecektir.” dedi.

Konuşma sonrası Vali Yardımcısı Taner Tengir  ve İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, anaokullarının stantlarını gezerek bilgi aldılar. 

Şenlikte  yapılan çeşitli etkinliklerin yanı sıra, minik öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.

(Hasan Özbay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir