• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Dağa çıkarılan 15 yaşındaki çocuk serbest bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Piknik bahanesiyle götürüldüğü Lice'de dağa çıkarıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 15 yaşındaki Mehmet Sinan Böçküm, ailesinin başlattığı eylem ve kamuoyunun baskısı sonucu 12 gün sonra serbest bırakıldı.

 

Bu gün sabahın ilk saatlerinde evinin yakınlarında serbest bırakılan 15 yaşındaki Böçküm, sabah saatlerinde babası tarafından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 

Sabah saat 09.00'dan akşam saat 17.00'e kadar emniyette sorgusu devam eden Böçküm’ün yaşadıkları ile ilgili verdiği bilgiler hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, Sinan Böçkün ile beraber dağa çıkarılan 15'i kız olmak üzere 24 çocuğun akıbeti ise merak ediliyor.

 

Böçküm’ün bırakılmasını büyük bir sevinçle karşıladıklarını söyleyen anne ve babası, güvercinler uçurarak ‘bütün Sinanlar geri gelsin’ çağrısında bulundu.

 

"Çağrımız bütün Sinanlar geri gelsin"

Sinan'ı ilk görenin amcası oğlu olduğunu söyleyen anne Aysel Böçkün, Sinan'ın bırakılması için çok dua ettiğini ve Sinan'ın geri geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Anne Aysel Böçkün konuşmasına devamla, "Çokça dua ettim. Siz bir görseydiniz Sinan'ın sevincini. İçeri girdiğinde 'Anne ben geldim.' dedi. Geldiğinde tek başınaydı. 'Annem sana ve babama geldim' dedi. Çok şükür durumu çok iyidir. Emniyette ifade verdik. Çağrımız bütün Sinanlar geri gelsin. Artık barış olsun. Anneler ağlamasın. Biz çok ağladık. Yeter artık anneler ağlamasın." ifadelerini kullandı.

 

Çocukları kayıp olan annelere de seslenen anne Böçkün, " Allah’a yalvarın. Allah benim Sinan'ımı getirdi. Bundan sonra her şeyin daha iyi olmasını istiyorum." Şeklinde konuştu.

 

Aile, çocuklarının yaşadıkları ile ilgili soruları cevapsız bıraktı

Oğlunun pisikolojik olarak etkilenmemesi için bu akşam getirmediklerini söyleyen anne Böçkün, Sinan'ın yaşadıkları ile ilgili soruları ise cevapsız bıraktı.

Aysel Böçkün, "Olayın nasıl olduğu ile ilgili hiç bir şey bize söylemedi. Buradan gidenler hakkında bir şey söylemedi. Buradan gidenlerden Sinan'ın yanında kimse yokmuş." ifadelerini kullandı.

 

Baba Erol Böçkün ise oğlunun geri gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Yaşadıkları sıkıntılı süreçte kendilerini yalnız bırakmayan herkesten kendilerine haklarını helal etmelerini istedi.

 

Hatırlanacağı üzere Sinan'ın dağa çıkarılmasının ardından BDP'liler yaptıkları açıklamada, çocuğun kendi iradesiyle dağa çıktığını öne sürmüş, ailesi ise BDP'li yetkililerin bu açıklamalarına çok sert tepki göstermişti. (Ali Adiyaman  - Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir