• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
Elazığ Yurtbaşı beldesinde kanser taraması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. İbrahim Halil Akkuş, KETEM’in (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi)  faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Akkuş yaptığı açıklamada, KETEM Birimlerinin faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiğini ifade ederek, "Nisan ayı içerisinde, aile hekimlerimiz ile KETEM Birimimizin birlikte yaptığı çalışmalar sonucunda Yurtbaşı Beldemizde yaşan 109 bayan değişik tarihlerde KETEM Birimimize getirildi ve eğitim-tarama faaliyetinde bulunuldu. Yapılan bu faaliyet ile kanser vakalarındaki erken teşhisin önemi bir kez daha vurgulanarak, eğitime katılan kişiler, bayanlarda görülen kanserler konusunda bilgilendirildi." dedi. 

KETEM’de yapılan eğitim, tarama, tahlil ve tetkiklerin ücretsiz olarak yapıldığını belirten Akkuş, KETEM’e gelmek isteyenlerin, aile hekimleri, toplum sağlığı merkezi, KETEM ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile irtibata geçerek bu hizmetten faydalanabileceğini söyledi. 

Akkuş son olarak,109 bayana Smear taraması, kendi kendine meme muayenesi eğitimi, mamografi çekimi, meme kanseri, serviks kanseri ve kolorektal kanser taramalarının yapıldığını belirtti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir