• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
`Kur`an İkliminde Gençlerle Buluşma`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kur’an Nesli Platformu, ‘Kur`an İkliminde Gençlerle Buluşma’ paneli düzenledi. 4’üncüsü düzenlenen panelde; gençlerin sorunları konuşuldu, ideal gençliğin nasıl olması gerektiği yönünde bilgiler aktarıldı. 

Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Kur’an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, bazı STK temsilcileri ile gençler katıldı. 

Abdulhakim Gültekin’in sunuculuğunu yaptığı program, Veysi Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Programın açılış ve selamlama konuşmasını Kur’an Nesli Platformu Üyesi Derneklerden Batman Hira-Der Başkanı M.Ali Rüzgar yaptı.   

“Bu gençliğin elini asla bırakmayacağız”

Kur’an Nesli Platformu’nun ‘Kur’an ikliminde gençlerle buluşma’ kapsamında dördüncü programı gerçekleştirdiğini ifade eden Rüzgar, “Kur’an-ı anlama maksadıyla bizleri bir araya getiren Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun. Evet, bir duamız var bizim, bütün gayretlerin uğruna verildiği. Bir duamız var bizim, bunca koşuşturmaya ve her türlü yorgunluğa değen. Bir duamız var bizim, duamız adımızda saklı, ispatı da attığımız adımlarımızda. Bu çalışmalar Allah’ın izniyle Kur’an Nesli Platformu’nun ne ilk ne de son çalışmasıdır. Gayret bizden tevfik Allah’tandır. Şu çok iyi bilinmelidir ki, herkesler ümidini yitirip vazgeçse de, her şey kendisine aşikar olan Rabbimiz şahit olsun ki, biz bu gençliğin elini asla bırakmayacağız.” dedi. 

Program, Özlem Ajans sanatçıları ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.  

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, gençlerin nasıl olmaları gerektiğine değinerek Müslüman bir gencin yürürken, konuşurken, giyinirken, ibadetlerinde, hal ve hareketlerinde topluma örnek olması gerektiğini söyledi. 

İslam uğruna şehit olan Müslümanları hatırlatan Yaman, “İslam şehitleri, şu gençleri böyle yüzlercesini toplu halde görselerdi ve hele o meydanlardaki binlerce insanları kim bilir şimdi ne derlerdi. İnanıyorum Rabbim onları sizden haberdar ediyor. Şehit Ubeydullah’ı şuanda sizden haberdar ediyor. Diyor ki, ‘Sen bu gençler için şehit oldun ya bu gençler bir araya gelsin, kurtulsun ve kurtarsınlar diye şehit oldun ya sana müjdeler olsun.’ Bu gençler şimdi senin yolunda, senin ahdinde ve senin arkanda seni yalnız bırakmadılar. Rabbimiz bizleri şehitlerin yolundan ayırmasın.” şeklinde konuştu. 

“Hepimiz bir davetçiyiz”

Müslüman gencin İslamı anlatırken insanlara etkileyici temsiller ve örnekler getirmesi gerektiğini ifade eden Yaman, “Hepimiz bir davetçiyiz. İstesek de istemesek de, farkında olsak da olmasak da hepimiz bir şeylere davet ediyoruz ki, inşallah bu davet ettiğimiz şey Allah dini olsun.” dedi. 

Müslüman gencin davetçi özelliklerine de değinen Yaman, insanları İslama davet ederken Peygamberimiz gibi insanları teşhis edip öyle davet etmek gerektiğini vurguladı. 

Program okunan ilahilerin ardından son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir