• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Şırnak`ta 9 öğrenci icazet aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK –Şükrü Geliş Kur’an Kursu tarafından (Molla Ömer Medresesi) düzenlenen görkemli bir törenle eğitimini tamamlayan 9 öğrenciye icazet verildi. Programa, Şırnak Milletvekili M.Emin Dindar,  Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kılıç, Dicle Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Murat Kaya,  çevre ilçe ve köylerdeki alimler, cami imamları ve vatandaşlar katıldı. 

Şükrü Geliş Camiisinde yapılan icazet töreni Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İcazet töreninde söz alan konuşmacıların ortak görüşleri; ilmin önemi, medreselerin yaşatılması ve öğrencilerin fedakârlıkları oldu.

Programda konuşma yapan Şırnak Müftüsü Abdullah Kılıç, ilim konusunun önemine değinerek “Öğrencilerimiz büyük ve meşaketli yollardan geçerek bugün icazet alıyorlar. İcazet almalarıyla işleri bitmedi, daha yeni başladılar. Büyük bir sorumluluk yük aldılar omuzlarına. Bundan sonraki hayatlarında ilim göstericileri, ilim öğreticileri olacaklardır. Rabbim muaffak etsin, mübarek etsin.’’dedi.

İlahiler ve kasidelerin okunduğu programda daha sonra söz alan Prof. Murat Kaya yaptığı  Kürtçe konuşmasında ilmin önemine dikkat çekti. Kaya, “İlim öğrenmemenin hiçbir mazereti yoktur. İlimsiz amel, meyvesiz ağaç misalidir. Zaten Kur’an-ı Kerimin ilk ayeti Rabbinin adıyla oku’dur. O nedenle hepimizin üstüne düşen görev, çocuklarımızın ilim öğrenmeleri için gayret gösterelim.’’ diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şırnak Geylani Camii imamı Habip Kılıç’ın sunuculuğunda icazet alan öğrencilerin künyesi okundu. Daha sonra icazet veren Molla Ömer Kayalı yaptığı kısa konuşmasında ‘’Kimse şeyhliğiyle, imamlığıyla, zenginliğiyle, kimsenin önünde değildir, yalnızca takva ile öne geçer.’’dedi.

Kayalı, toplu icazet metnini okuyarak 9 öğrenciye icazetleri takdim edildi. Tören, Molla Ömer Kayalı Hoca’nın duasıyla son bulurken program sonrası vatandaşlar icazet alan öğrencileri tebrik etti.

Tören sonrası duygularını dile getiren öğrencilerden Haşim Doğan, “Yıllardır bu özel günü hayal ettim. Rabbim muaffak etti, artık görevimiz bundan sonra başlıyor. Bizleri nasıl eğitmişlerse hocalarımız inşallah biz de öğrenciler yetiştirip dinimize katkı sağlama şerefine nail oluruz.’’ dedi.

İcazet alan Haşim Doğan’ın babası Ali Doğan da oğlunun icazet töreni için Hakkari’den geldiğini mutluluğun tarif edilemez olduğunu söyledi. (Ekrem Payan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir