• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
İlimlerini Tamamlayan Öğrenciler Törenle İcazet Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil`in Tekel Mahallesinde bulunan Nur Camisinde İslami ilimlerini tamamlayan 5 öğrenci, bugün düzenlenen törenle icazetlerini aldı.

Bismil ilçe müftüsü Hanifi Ballı, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tanrıkulu ve çok sayıda vatandaşın katıldığı icazet töreninde, 5 medrese öğrencisi icazet aldı.

İcazet töreni öncesi söz alan konuşmacılar ilim, medrese geleneği, medreselerin yaşatılması, köylülerin medrese öğrencilerine yaptıkları fedakârlıklardan söz edildi.

Bismil İlçe Müftüsü Hanifi Balı törende bir konuşma yaptı. Balı, öğrencilerin okuması konusunda herkesin yardımcı olmasını ve her türlü yardımlarda bulunmasını isteyerek" "Her verilen para, gıda, giyim karşılıksız kalmaz. Bundan 70-80 yıl önce kimse Allah, peygamber diye konuşamazken bu medrese ve öğrencilerin sayesinde o günler geride kaldı. Bizler bu öğrencilere sahip çıkmaya devam edersek giden o karanlık günler bir daha gelmez bu aydınlık günler daha da aydın olur ve Allah nurunu tamamlayacaktır." diye konuştu.

Törende konuşan Hasan Tanrıkulu, insanların ilimleriyle kendilerini anlatmaları gerektirdiğine vurgu yaparak, "Allah meleklere ilahlığını değil ilmini ön plana çıkartarak kendi ilahlığını göstermiştir. Allah dikkatimizi ilim üzerine çekmeye çalışmıştır yani ilim sahibi olmayan ilim sahibi olanın arkasından gitmesi gerekmektedir.

Öğrenci seydasını taklit ederse seydasını geçmek istemez mesafe kat etmez ,bunu unutmayınız. Ama hakikati öğrenmek isterse ilimden derine iner ve hakikati elde eder yani bilgi yenilendikçe daha ileri gider ve seydasını geçer." dedi.

İcazet töreninden sonra misafirlere yemek ikramında bulunuldu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği icazet töreni, icazet alan öğrencilerin tebrik edilmesiyle sona erdi.

(Hasan Gündüz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir