• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
81 yaşında Kuran-ı Kerim öğrenmeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir`de yaşayan 81 yaşındaki Ayşe Paşa`nın azmi, ‘Öğrenmenin yaşı yok` dedirtti. 43 yaşında Bulgaristan`dan İzmir`e göç eden Ayşe Paşa, yıllar boyu rahatlıkla yaşayamadığı dinini daha iyi öğrenmek için 80 yaşında kolları sıvadı ve Buca Müftülüğü Kuruçeşme Kız Kuran Kursu`na yazıldı.

Bir yılda Kur`an okumayı öğrenen ve sınıfta ‘Altın Kız` lakabıyla anılan Ayşe Paşa, Bulgaristan`da yaşadıkları sıkıntıların ardından kendi memleketinde daha rahat olduğunu ve dinini rahatlıkla yaşadığını söyledi.

Kur`an okuma aşkıyla kursa ilk gelen öğrencilerden olan Ayşe Paşa, “Mevlidlerde herkes okurdu biz de dinliyorduk. Şimdi kendimiz okuyabileceğiz” dedi.

“HERKES ÇİLELİ YAŞADI”
Bulgaristan`da Kur`an dersi verilmediğini camilerin olmadığını belirten Ayşe Paşa, 43 yıl boyunca yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: “Ben 43 yaşında Bulgaristan`dan Türkiye`ye göçtüm. Orada Kur`an dersi vermezlerdi. Cami yoktu.

Analarımızdan, babalarımızdan ne öğrendiysek o kadarını biliyorduk. Onlar başka din biz başka din anlaşamıyorduk.

Herkes çileli yaşadı. Hep yollar açılır geliriz diye yaşadık. Şimdi rahatız, memleketimize geldik. Gittiğin yerde biliyorsun Türk olduğunu, fenalık gelmeyeceğini. Serbest serbest geziyoruz. Bu memlekette ‘Hepimiz Müslümanız` deyip yaşadık. Çok şükür Mevla`ya kurtulduk gavur elinden. Hep merak ediyordum Kur`an okumayı."

“AYŞE TEYZEYLE GURUR DUYUYORUZ”
Kuran öğreticisi Elmas Erdoğan da Ayşe Paşa`nın herkese örnek olması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Ayşe teyzeyle gurur duyuyoruz. Sabah ilk gelen öğrencim Ayşe teyzedir hiç kursunu aksatmaz. Kuran okumada bayağı iyi.

43 yaşına kadar bir şey bilmeden yaşamak, Türkiye`yi sahiplenmek ve Allah`ın kelamıyla müşerref olması büyük bir mutluluk. Kuran öğrenmenin yaşı yok. İlmin yaşı yok. Ayşe teyze buna örnek. 81 yaşındaki biri Kur`an-ı kerim okuyabiliyorsa bundan daha küçük yaştakiler daha iyi öğrenebilir.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir