• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erbakan: "Erbakan'sız bir Milli Görüş düşünülemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi’nde bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkan Adayı Fatih Erbakan, ‘Erbakan’sız bir milli görüş düşünülemez’ diye konuştu.

 

Davamız bize vebal yüklüyor
‘Kongremiz hayırlı olsun’ diyerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel Başkan Adayı Fatih Erbakan, “Bu kongredeki sloganımız ‘Milli Görüş Demek Erbakan Demektir’ sloganıdır. Büyük kumandan büyük dava adamı Şeyh Şamil’siz bir Çeçen direnişi düşünülebilir mi? Şeyh Ahmet Yasin’siz bir Filistin direnişi olmuyorsa Erbakan’sız bir Milli Görüş de düşünülemez. Erbakan ve Milli Görüş denilince aklımıza Ayasofya, Kudüs, Kıbrıs ve bütün mazlum Müslümanlar geliyor. Ey Kudüs 90 yıldır kan ağlıyorsun. Ama diyorsun ki, ‘Erbakan Hoca’nın öğrencileri bir gün beni kurtaracaktır.’ Ey İslam âlemi 100 yıldır başsız ve paramparçasın. Ama bir ümidin var ki, o da diyorsun ki hayatını İslam’a adamış Erbakan Hoca’nın talebeleri beni bir gün kurtaracaktır’ diyorsun. Yine Mısır zindanlarında idama mahkûm edilen mahkûm Müslümanlar diyorsunuz ki, ‘Yok mu bizi kurtaracak bize sahip çıkacak.’ Ey Gazzeli minik yavru, İsrail’in füzeleri altında sahipsiz ve yalnızsın. Ama diyorsun ki, ‘Erbakan’ın dava erleri beni bir gün mutlaka kurtaracaktır.’ İşte bu sebeple davamız bize vebal yüklüyor. Bu davayı yine Erbakan Hocamız gibi ayağa kaldıracak yüzbinlerce milli görüşçü bize vebal yüklüyor. Bizler bu salondan tüm mazlum Müslümanlara sesleniyoruz ve diyoruz ki, Saadet Partisi var, Milli Görüş ve bu çatı altında binlerce Erbakan var. Bunun çözümü de, Türkiye’nin öncülüğünde Milli Görüş zihniyeti ile beraber İslam Birliğinin kurulması ve yeniden ayağa kaldırılmasıdır.” diye ifade etti.

 

Milletimiz için görevden asla kaçmayız
Milli Görüş davasının yeni bir yürüyüşe ihtiyacı olduğunu söyleyen Erbakan, “Milli Görüş'ün yeniden ayağa kalkması ve parlak bir geleceğe sahip olması için yeni bir yürüyüşe ihtiyaç vardır ve gün bugündür. Davamız için, milletimiz ve İslam âleminin kurtuluşu için görevimizi yerine getirmemiz geriyorsa bundan asla kaçmayız. Bizim davamızda görev istenmez verilir. Bu sebeple Türkiye’nin dört bir yanında gelen delege üyeleri olarak divana sunduğunuz dilekçelerle beni seçmeniz en büyük şeref ve bahtiyarlıktır. Bizim hiçbir kimse ile şahsi bir husumetimiz yoktur. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı olacağız. Milli Görüş’ün temeli şefkat ve merhamettir.” dedi.  (Erkan Yavuz - İLKHA)   

Bu haberler de ilginizi çekebilir