• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...
Van Kahvaltısının ikinci durağı İstanbul
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van kahvaltısını dünyaya tanıtmak amacıyla 1 Haziran’da yapılacak olan rekor denemesi için ön hazırlıklar yapılıyor.Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Denizi Turizm Derneği Başkanı Umut Akay “En az 20 Bin Kişiyle Van Kahvaltısı Rekoru” Projesi’ni tanıtmak üzere yarın İstanbul’da ulusal basının karşısına çıkacak.

 

Amerika’ya ait olan 18 bin 941 kişilik dünyanın en kalabalık kahvaltı rekorunu 1 Haziran’da  kırmak için başlatılan rekor denemesinin tanıtım hazırlıklarına yarın İstanbul’da yapılacak basın toplantısıyla devam edilecek.

 

İstanbul Ticaret Odası Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilecek “En az 20 Bin Kişiyle Van Kahvaltısı Rekoru”  basın toplantısına Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva Van Denizi Turizm Derneği Başkanı Umut Akay, sektör başkanları, üst  düzey  protokol  üyeleri,  İstanbul  turizm  acenteleri  temsilcileri,  tur operatörleri, Van Vakfı  Başkanı Müjdat  Çelik, İstanbul’da  bulunan Vanlı iş adamları,  Vanlı  otel  sahiplerinin yanı sıra  200’e  yakın   Türk ve yabancı yazar, gazeteci, televizyon  kuruluşu ve radyo temsilcisinin katılımı bekleniyor.

 

Toplantıda Proje Başkanı ve Van TSO Genel Sekreteri Ramazan Temizer, Rescate Otelleri Danışmanı ve Proje Koordinatörü Şule Gökırmak, Rekor Danışmanı Prof. Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü, Proje PR Danışmanı Derya Duysak da hazır bulunacak.

 

Davet yapılacak

Basın toplantısında Van’ın doğal ve kültürel zenginlikleri, turizm boyutu, Van kahvaltısının yerel ve ulusal marka değerine vurgu yapılarak, 1 Haziran 2014 Pazar günü Van Kalesi yanında yer alan Atatürk Kültür Parkı içerisinde kurulacak olan masalarda 1 saatlik süre içerisinde 30 bin haşlanmış yumurta, 1 ton otlu peynir, 1.5 ton yöreye ait bal ve Van'a ait 20 tür yöresel kahvaltılıkların sunulacağı,  en az 20 bin kişinin katılacağı Van Kahvaltısı Guinness Dünya Rekoru denemesi ve sonrasında düzenlenecek konser ve çeşitli yarışmaların ayrıntıları açıklanarak rekor denemesine dünya ve Türkiye’den katılmak isteyenlere açık davet yapılacak.

 

İstanbul’da yarın yapılacak tanıtım toplantısında yerli ve yabancı basın mensupları için Van Kahvaltısı Dünya Rekoru Denemesi ile ilgili özel söyleşi salonu da hazırlanacak.

 

İstanbul’da yapılacak olan basın toplantısına Van’dan çok sayıda sektör temsilcisi, basın mensubu ve davetli de katılacak.

 

Basın toplantısına İstanbul’dan; İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Turizm sektöründen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı  Başaran Ulusoy,  Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, Anadolu Turizm İşletmeciler  Derneği (ATID) Başkanı Seçim Aydın, Türkiye  Aşçılar  ve Şefler  Federasyonu (TASFED) Başkanı Yalçın Manav’ın yanı sıra, Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve sanat  dünyasından bazı ünlü isimlerinde  katılımı bekleniyor. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir